Sekulić: Opozicija želi da uništi i sebe i državu - Volim Podgoricu

Sekulić: Opozicija želi da uništi i sebe i državu

Crnogorska opozicija, umjesto da u pohvalama sa međunarodnih adresa prepoznaju i svoj doprinos napretku Crne Gore, opredijelila se za sopstvenu opstrukciju i države, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić.

On smatra da nema opozicije na svijetu koja je u stanju da, kao crnogorska, izvrijeđa sve moguće strane zvaničnike, zato što upućuju pohvale Crnoj Gori za sprovedene reformske procese.

„Izgleda da se čitav svijet urotio protiv crnogorske opozicije u nekoj strašnoj zavjeri da ih zauvijek ostavi na gubitničkim pozicijama“, kazao je Sekulić.

On je podsjetio na izjave „Prostitutska politika Evropske Unije“, „Korumpirani zvaničnici EU“, „Zabrinjavajuće, neobjektivne, netačne, neutemeljene, licemjerne izjave Junkera“, „Evropska Komisija pokazala neefikasnost i nemoć“, „Niko besplatno ne govori pohvale na račun Crne Gore“ i uvrede koje su čelnici opozicije uputili ambasadorkama Njemačke i SAD.

Prema njegovim riječima, to ne govore samo o nemoći opozicije da odgovori na izazove savremene politike, već i o krajnje zabrinjavajućem nivou komunikacije i elementarnog vaspitanja.

„Čak i ako je jasna namjera da se na ovaj način neuspješno želi nanijeti šteta nezaustavljivom uspjehu integracionih procesa Crne Gore, ne može se izbjeći pitanje – kome se opozicija na ovakav način preporučuje kao adevkatan partner i sagovornik?“, upitao je Sekulić.

On smatra da je “sreća Crne Gore” što su donosioci odluka u Briselu i u Vašingtonu odavno shvatili sa kim imaju posla.

“Zato nikome ne pada napamet ni da polemiše ni da bilo što objašnjava onima kojima je nemoguće objasniti čak ni toliko da opoziciona borba, ako podrazumijeva borbu protiv vlasti, ne podrazumijeva i borbu protiv prosperiteta čitave države i njenih građana”, saopštio je Sekulić.

On je ocijenio da, nasuprot i uprkos takvoj opoziciji, trenutna posjeta premijera Mila Đukanovića Berlinu jasno govori da je država na pravom putu kao uvažen partner, pozitivan primjer i predvodnica integracionih procesa na Balkanu, sa jasnom perspektivom u zajednici razvijenih zemalja.

Kako je naveo Sekulić, DPS raduju izjave, poput njemačkog ministra vanjskih poslova, Franka Valtera Štajnmajera da Crnu Goru uvijek potencira kao uspješan primjer u regionu, zbog države i građana, a ne zbog partije.

„Sa druge strane, opozicija žali zbog ovakvih izjava, doživljavajući ih kao sopstveni poraz, a ne kao uspjeh čitavog društva“, smatra on.

Sekulić je kazao da, umjesto da u pohvalama sa međunarodnih adresa prepoznaju i svoj doprinos napretku Crne Gore, opozicionari su se opredijelili za opstrukciju i samih sebe i države.

„Ako im nije stalo što o njima misle u EU i NATO, morali bi da imaju u vidu makar to kakva im je ovo preporuka kod građana. Da ne bude da im je međunarodna zajednica kriva za novi izborni poraz, jer su sve domaće „krivce“ odavno iscrpili“, zaključio je Sekulić.

(Rtcg)

2 komentara

  1. I’m impressed, I must say. Actually rarely do you encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail for the head. Your thought is outstanding; the thing is a thing that insufficient consumers are speaking intelligently about. I am happy that I found this at my find some thing with this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com