UEFA izabrala najboljih 11 iz prva dva polufinalna meča LŠ - Volim Podgoricu

UEFA izabrala najboljih 11 iz prva dva polufinalna meča LŠ

Evropska fudbalska federacija na svom zvaničnom sajtu izabrala je najboljih 11 igrača iz prvih mečeva polufinala Lige šampiona.

Po pet igrača Juventusa i Barselone dobilo svoje mjesto u idelanoj postavi, dok je jedini “uljez” bio golman Bajerna Manuel Nojer, uprkos tri primljena gola na Nou Kampu. Mjesta nije bilo za zvanično najboljeg igrača na planeti Kristijana Ronalda, strijelca jedinog pogotka madridskog Reala u Torinu.

MANUEL NOJER (BAJERN)

Bez obzira što je bio prinuđen čak tri puta da vadi loptu iz svoje mreže, jedan od najboljih čuvara mreže bio je najzaslužniji što su mreže na Kamp Nou mirovale sve do 77. minuta, kada ga je prvi put savladao Lionel Mesi. U preostala dva navrata nije imao gotovo nikakve šanse.

DANIJEL ALVES (BARSELONA)

Neprikosnoveni desni bek Baraselone još jednom je pokazao sav svoj kvalitet. Bio je besprekoran i u defanzivi, ali posebno u napadu, đe je do ludila dovodio lijevu bočnu liniju Bavaraca. Njegov fantastičan driblig, prethodno oduzimanje lopte Bernatu, a potom i dodavanje za Mesija, bilo je vjerovatno i ključno kada je u pitanju ishod prvog polufinalnog meča.

HAVIJER MASKERANO (BARSELONA)

Nevjerovatni Argentinac je još jednom odigrao besprekornu utakmicu na poziciji štopera. Uspio je da “pohapsi” i Levandovskog i Milera, koji su tek u nekoliko navrata uspjeli ozbiljnije da priprijete Ter Štegenu, ali ne i da postignu pogodak koji bi im bio od ogromne važnosti u revanšu na Alijanc areni.

LEONARDO BONUČI (JUVENTUS)

Napast u šesnaestercu Reala iz Madrida kod prekida, pravi kolos u odbrani Stare dame, koji je sa nekoliko više nego uspješnih startova u velikoj mjeri držao napadače madridskog kluba pod kontrolom. Generalno gledano, sezona dosadašnje karijere za Leonarda Bonučija.

ĐORĐO KJELINI (JUVENTUS)

Utakmicu je završio za zavojem na glavi, što je samo bio još jedan dokaz njegove posvećenosti na terenu. Statistika kaže da je svaki od njegovih 57 pasova bio uspješan, što dovoljno pokazuje kompletan uticaj njegove igre na igru Stare dame. U tandemu sa Bonučijem ove sezone djeluje besprekorno.

KLAUDIO MARKIZIO (JUVENTUS)

Ono što smo napisali za Bonučija, smatramo i za Markizija. Fantastični vezista igra vjerovatno najbolju sezonu u Staroj dami. Njegovo fantstično dodavalje za Teveza, poslije čijeg je udarca Morata poslao loptu u mrežu, potpuno je poremetilo odbranu Reala. Tokom cijelog meča fenomenalno je povezivao vezni red sa napadačima, a besprekorno je odradio i sve defanzivne zadatke.

ARTURO VIDAL (JUVENTUS)

Čilenac je još jednom pokazao da je idealno rješenje za ovako važne mečeve Stare dame. Iako je igrao ofanzivnije od ostalih igrača iz veznog reda Juventusa, bio je od ogromne pomoći u odrađivanju defanzivnih zadataka. Pravio je pritisak već na prvom pasu rivala, zbog čeka u najvećoj mjeri igra Reala nije bila onako tečna.

IVAN RAKITIĆ (BARSELONA)

Ako je neko pozitivno otkrovenje u Barseloni, ali i kompletnom evropskom fudbalu to je onda Ivan Rakitić. Fenomenalni hrvatski vezista tako izgleda na terenu kao da cijelu svoju karijeru igra u katalonskom velikanu. Bio jedan od ključnih igrača u “razbijanju” Bajernove igre, odradio je mnogo defanzivnih zadataka, ali je njegov pas prethodio spektakularnom pogotku Lionela Mesija u 80. minutu.

LIONEL MESI (BARSELONA)

Čudesni Argentinac je jučerašnjom partijom bacio navijače Barselone, ali i sve prave ljubitelje fudbala u potpuni trans. Mesi je prosto bio neuhvatljiv za igrače Bajerna, a zbog njegovog fenomenalnog driblinga na račun Žeroma Boatenga će se još dugo zbijati neslane šale na društvenim mrežama. Jednostavno, Argentinac je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih igrača koje je fudbal ikada imao.

KARLOS TEVEZ (JUVENTUS)

Prvo je praktično sam izbacio Borusiju iz Dortmunda u osmini finala, a onda je do ludila dovodio odbranu aktuelnog osvajača Lige šampiona u prvom polufinalnom meču. Nakon njegovog udarca Alvaro Morata je načeo odbranu Madriđana, dok je potom na prilično hladnokrvan način iz jedanaesterca u 57. minutu postavio konačan rezultat prvog polufinalnog okršaja.

NEJMAR (BARSELONA)

Brazilac sa Mesijem i Suarezom čini možda i najbolji trio u novijoj istoriji fudbala. Da nije bilo Lionela Mesija, prvi polufinalni meč bi apsolutno prošao u njegovoj dominaciji. Besprekorno je sakrivao loptu od defanzivaca Bajerna, pravio fenomenalne driblinge i zaslužio velike ovacije Nou Kampa. Nagradu za fenomenalnu partiju dobio je u posljednjim trenucima meča, kada je Mesijevu asistenciju prilično hladnokrvo pretvorio u pogodak.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com