Slijedio sam očeve savjete: Uz ovih 5 namirnica sam doživeo 113 godina (VIDEO) - Volim Podgoricu

Slijedio sam očeve savjete: Uz ovih 5 namirnica sam doživeo 113 godina (VIDEO)

Bernardo LaPallo iz Arizone 2014. godine napunio je 113 godina. Rođen je u Brazilu 1901. godine. Iako je uvidio da se svijet postepeno mijenja on je nastavio da slijedi očeve savjete i da primjenjuje njegov stil života.

Nije sijlepo prihvatao nove, potencijalno štetne, načine življenja. Neki su osporavali njegove godine i tvrdnje, ali većina se slaže da gospodin LaPallo vjerovatno ima preko 100 godina i ima mnogo korisnih informacija koje mogu da budu od koristi drugim ljudima.

Bernardo dolazi iz porodice stogodišnjaka. Ipak, on vjeruje da njegova dugovječnost treba biti akreditovana više njegovim izborom životnog stila nego svojim genima.

Njegov otac je bio doktor i travar i savjetovao ga šta da jede ako želi da ostane zdrav. Sam LaPallo je bio veoma zainteresovan

 za ishranu i čak studirao o kulinarskim vještinama na čuvenom Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Bernardo je i dalje u stanju da se stara o sebi samostalno, radi i ide u šetnju svaki dan. Takođe se stara da ostane mentalno agilniji čitanjem i popunjavanjem ukrštenica.

LaPallo uživa u uravnoteženoj ishrani koja uključuje mnogo voća i povrća, a izbjegava crveno meso i prerađenu hranu. Ovo su pet namirnica koje su mu pomogle da ostane zdrav i aktivan:

  1. Bijeli luk: Dobro poznat po svojim ljekovitim svojstvima koje su pripisane jedinjenju sumpora koji sadrži alicin. Ova supstanca je najistaknutija i daje luku poseban miris. Bijeli luk se koristi vjekovima da smanjii visok krvni pritisak i visok nivo holesterola, spriječava srčana oboljenja i aterosklerozu i djeluje protiv raka. Za maksimalne rezultate jedite sirov.
    1. Med: Sirovi med je jedina superhrana iz prirode. Obiluje antioksidantima i pomaže tijelu da se izbori sa različitim bolestima. Med je najpoznatiji kao zdrav, prirodni zaslađivač i lijek, ali može se koristiti i spolja, u maskama za lice i tijelo koji promovišu zdravlje kože i mladolik izgled.
    1. Čokolada: Crna čokolada sa visokim sadržajem kakaa (barem 70%) može biti veoma dobro za vas kada se konzumira u umjerenoj količini. Bogata je antioksidantima i spriječava kardiovaskularne bolesti snižavanjem holesterola i krvnog pritiska, povećava protok krvi i smanjuje stres.
    1. Cimet: Cimet snižava nivo šećera u krvi i holesterol, liječi upale i infekcije, pomaže kod varenja.
    1. Maslinovo ulje: Ova mediteranska poslastica je dobar izvor zdravih ulja, sve dok ga ne zagrejete. Bogata je mononezasićenim mastima i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Ekstra devičansko maslinovo ulje je tip koji utiče najviše na zdravlje, pa bi trebalo da bude vaša prva opciji.

 

(webtribune.rs)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com