Rubio: Po američkom planu Crna Gora mora u NATO - Volim Podgoricu

Rubio: Po američkom planu Crna Gora mora u NATO

U autorskom tekstu za portal politiko.eu, kandidat za predsjednika SAD-a Marko Rubio navodi pet načina kako se ruski uticaj u Evropi može suzbiti. Jedan od njih je, smatra on, proširenje NATO i poziv Crnoj Gori za ulazak u Alijansu.

“NATO se mora proširiti. Saveznici treba da prevaziđu prepreke za proširenje prije sljedećeg samita NATO, uključujući poziv Crnoj Gori da se pridruži Alijansi i da potvrdi da je politika otvorenih vrata i dalje na snazi te da se odnosi na bilo koje NATO aspirante, uključujući i Crnu Goru i Ukrajinu u krajnjem, ako ona tako odluči”, napisao je Rubio u svojoj kolumni, pišu Dnevne novine.

Dodaje i da je zadatak da se poslijeratna Evropa poveže sa Amerikom i dokaže da je u decenijskom sukobu Istoka i Zapada NATO središte sigurnosti. To će se, smatra on, najbolje postići širenjem ovog vojnog saveza.

Rubio u tekstu pod nazivom “Moj plan za Evropu” dalje navodi da je za suzbijanje prevelikog ruskog uticaja u Evropi neophodno da se i ostali uključe u proširenje sankcija Rusiji koje su trenutno na snazi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com