Valdike okovane zlatom “preskočile” djevojčicu Anđelu, koja je sjedala ispred Saborne crkve - Volim Podgoricu

Valdike okovane zlatom “preskočile” djevojčicu Anđelu, koja je sjedala ispred Saborne crkve

Djevojčica Anđela, sa svojim psom Flekom, sjedala je ispred Saborne crkve na stepenicama i plakala. Baš kada su vladike trebale da prođu pored nje, ona se sklonila u stranu i sagnula pogled. Oni je nisu ni primijetili.

Foto: Telegraf

Vjerovatno najveći kontrast koji se mogao jutros vidjeti ispred Saborne crkve u Beogradu zabilježilo je oštro oko našeg fotoreportera.

Dva potpuno različita svijeta, jedan lagodan, okružen zlatom i skupim automobilima, drugi tužan, potresan, neizvjestan, sa svakodnevnom borbom da li će na kraju dana imati šta da pojede.

Djevojčica Anđela, sa svojim psom Flekom, sjedala je ispred Saborne crkve na stepenicama i plakala. Baš kada je trebalo da prođu pored nje, ona se sklonila u stranu i sagnula pogled.

Foto: Telegraf

Niko od njih je nije ni pogledao, a kamoli udijelio joj neku milostinju.

Kad smo je pitali zašto plače i otkud da psu da imenu Fleka, nije bila previše pričljiva.

– Ne znam… Zove se tako jer nemam drugo ime. On me svuda prati i stalno se igramo – bilo je sve što je rekla ova djevojčica.

Na pitanje da li je očekivala milostinju od vladika, samo je klimnula glavom.

(Telegraf) 

1 komentar

  1. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Reading this info So i’m happy to express that I have an incredibly good uncanny feeling I found out just what I needed. I most indisputably will make certain to don’t overlook this web site and provides it a look regularly.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com