LJEKARI JOJ UPROPASTILI ŽIVOT: Provela je 30 godina u krevetu zbog pogrešne dijagnoze - Volim Podgoricu

LJEKARI JOJ UPROPASTILI ŽIVOT: Provela je 30 godina u krevetu zbog pogrešne dijagnoze

Ova djevojka je, zbog pogrešne dijagnoze, cio svoj život provela u krevetu, a čak ni ne zamjera ljekarima. Odakle joj toliko snage?

Džin Šeron Abot (38), dijagnostikovan je jedan oblik cerebralne paralize kada je imala četiri godine. Tri decenije kasnije, shvatili su da je ta dijagnoza pogrešna.

Punih 30 godina svoga života provela je u uvjerenju da pati od cerebralne paralize, da bi na kraju saznala da je to bila pogrešna dijagnoza i da su svi njeni simptomi mogli da se izliječe uzimanjem tableta. Bez obzira na dijagnozu koja joj je skoro upropastila život, 38-godišnja Džin Šeron Abot, iz Minesote, nije ljuta na ljekare.

Kad je imala samo četiri godine rečeno joj je da boluje od spastične diplazije, što je jedan od oblika cerebralne paralize. Poslije tri decenije patnje zbog spazama mišića, slabosti, slabe pokretljivosti, ali i nekoliko teških operacija, Džin je u 33. godini dobila pravu dijagnozu.

Otkriveno je da ne boluje od cerebralne paralize već od dopa-reaktivne distonije, rijetke, ali izlječive bolesti mišića.

Foto: www.jeanabbott.com

– Iskreno, svašta sam prošla, ali nemam negativnih misli. Većinu djetinjstva provela sam u krevetu, zavisila sam od drugih, ali svejedno mogu da kažem da sam imala fantastično djetinjstvo. Prijatelji i rodbina su se odlično brinuli o meni – rekla je ona.

Kad su joj postavili dijagnozu cerebralne paralize, njeni roditelji otišli su po drugo mišljenje kod jednog od najboljih lekara u SAD. Ni on nije bio u pravu.

S 12 godina prošla je veoma bolnu operaciju koljena, a u dvadesetim godinama su joj ugradili u tijelo pumpu koja je trebalo da u svakom trenutku obezbijedi dovoljnu količinu ljekova u njenom tijelu.

Od previše ljekova dobila je nuspojave, što ju je natjeralo da posjeti specijalistu koji joj je promijenio život. Novi neurolog uradio je skeniranje mozga i zaključio kako Džin zapravo boluje od dopa-reaktivne distonije. Objasnio je i da se simptomi te bolesti često miješaju sa simptomima cerebralne paralize.

Primila je terapiju koja se sastojala od ljekova za njenu pravu bolest i 2010. prvi put u životu ustala bez tuđe pomoći. Od tada je svakim danom sve jača, ima muža i troje djece, a u slobodno vrijeme piše blog i dijeli savjete oboljelima od iste bolesti.

(24sata.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com