Volonteri očistili Virpazar: Akcija, pasulj pa – muzika - Volim Podgoricu

Volonteri očistili Virpazar: Akcija, pasulj pa – muzika

Divan subotnji dan za mlade volontere bio je u znaku čiscenja Virpazara ali ne samo to. Nakon akcije bilo je uživanja na suncu i druženja uz muziku, iće i piće. 

Dogadjaj je organizovala NVO iz Podgorice – Muzika, alternativa, kultura u saradji sa mjesnom zajednicom Crmnica i nacionalnim parkom Skadarsko jezero kao i opštinom Bar kao pokroviteljem.

Akciji smo prisustvovali i mi jer smo smatrali da ova inicijativa i događaj zaslužuje pažnju.

Na Virpazaru su danas bili ljudi koji zaista žele da pomognu u očuvanju ovog divnog mjesta, i smatramo da svi treba da se pokrenemo, da budimo svijest građana i konkretno radimo na očuvanju ljepota koje najčešće, ne samo da uzimamo zdravo za gotovo, nego svojom nepažnjom i nemarnošću, uništavamo.  

 “U cijelu pricu smo ušli kako bi vidjeli sta će se desiti od svega ovoga. Povod je lijep: da se očisti okolina Virpazara, ovo je ipak nacionalni park, nije u redu da gosti dodju i vide smeće. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti, nikad se ne zna”, rekla nam je Bojana Dabovic, jedan od organozatora i podpredsjednica mjesne zajednice Crmnica.

U 11 sati bilo je predvidjeno okupljane svih volontera na Virpazaru. Zatim se kreće u akciju čišćenja koja je trajala do 14 časova. Volonteri su bili podjeljeni u grupe tako da pokriju cijeli reon Virpazara. Nakon tri sata čišćenja slijedi i zasluženi omor

“Slijedi ručak, pasulj u velikom kazanu. Prava radna akcija od prije 100 godina, što bi rekli”, kaže Bojana.

Nakon ručka opuštanje i zabava uz lokalni podgorički bend i dva di džeja.

U akciju su se uključili i volonteri  “Zida” iz Podgorice, muzićari, neveliki broj lokalnih stanovnika koji se, kako kaže Bojana, nisu odazvali onoliko koliko se to očekivalo, obizirom da se radi o njihovom mjestu. 

Na kraju smo je pitali kako je zadovoljna današnjom akcijom i odradjenim poslom.

“Jako sam zadovoljna, očistili smo sve što smo planirali da očistimo, već je danas drugačija slika Virpazara i baš mi je drago zbog toga”. kaže Bojana. 

Milica Mitrović

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com