Špricevi nadomak dječijih ruku - Volim Podgoricu

Špricevi nadomak dječijih ruku

Na nepunih desetak metara od dječijeg igrališta u Ulici Novice Škerovića u Danilovgradu nalaze se  iskorišćeni špricevi, krvave igle, krv i ostaci koji ukazuju na “pripremu doze heroina”.

Pribor konzumenata narkotika nalazi se u prostorijama zapuštenog poslovnog prostora. Stanari zgrade u čijem je podrumu zapušteni poslovni prostor, ali i okolnih zgrada pričaju da se tu već duže okupljaju narkomani i “druga sumnjiva lica”, ali da se na to niko ne obazire.

“Ovdje se igraju djeca, od najmanjeg uzrasta do osnovaca i nije im nimalo bezbjedno. Ovi stariji su shvatili šta se ovdje dešava i zaobilaze ovaj podrum, ali manje-više djecu ne smijemo samu pustiti iza zgrade, iako je tu igralište namijenjeno upravo njima”, kazala je “Vijestima” jedna od stanarki.

Ona ističe da osim bojazni za najmlađe stanare zgrada nadomak stadiona postoji bojazan i za stariju djecu.

“Ne možemo znati na šta su sve spremni, a očito se svaku noć ovdje okupljaju. Pokušavali smo još ranije da riješimo problem sa ’Zetatransom’, koji je vlasnik prostora,  ali nikoga nije briga. Policija ne zalazi  iza zgrade, iako je ovo mali grad i zna se i gdje se okupljaju narkomani, i ko ih čime snabdijeva”, kazala je stanarka.  

Dodala je da ne pamti kada je zadnji put neko u ovom gradu uhapšen zbog prodaje droge. “Dileri i zavisnici su nam svakodnevica”, kazala je ona. Sagovornica “Vijesti”, koja je insistirala na anonimnosti dodala je da noću, ni odraslima nije bezbjedno da sami  prolaze iza zgrade.

“Neko bi hitno trebalo da reaguje, jer ako budemo čekali može biti kasno.  Treba li da čekamo da se neko ubode na iskorišćenu iglu i zarazi,  ili eventualno da neki zavisnik ili narkodiler povrijedi nekoga”, kazala je ona.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Very good document! Website owners demonstrated often the checking out. I’m hoping to share a little more of your stuff. My partner and i that you’ve superb perception and thus ideas. I’m now strongly fulfilled just for this specifics.

  2. I wish to express my respect for your generosity supporting men and women who require guidance on this one topic. Your special commitment to getting the solution all-around has been especially important and have all the time made those much like me to attain their objectives. Your amazing important recommendations implies much a person like me and a whole lot more to my office workers. Best wishes; from each one of us.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com