Učenici pobijedili, Verica Dabanović vraćena na posao! - Volim Podgoricu

Učenici pobijedili, Verica Dabanović vraćena na posao!

Direktor Medicinske škole u Podgorici Branimir Kostić saopštio je da će profesorica te škole Verica Dabanović, koja je nedavno dobila otkaz zbog neprimjerene poze na fotografiji sa maturske večeri, biće vraćena na posao do kraja školske godine.

Ovu odluku je Kostić donio nakon sastanka u Ministarstvu prosvjete kojem su prisustvovali profesorica Dabanović i resorni ministar Predrag Bošković, javila je TV Vijesti.

„Donio sam odluku da nastavnica Vera Dabanović, u stalnom radnom odnosu u Monetfarmu, a u školi angažovana ugovorom o honorarnom radu, nastavi rad do završetka školske godine, a da joj se odbije 20 odsto od mjesečnog honorara. Protiv nastavnika Radoša Malidžana, koji je u stalnom radnom odnosu u Medicinskoj školi, pokrenut je disciplinski postupak, nakon kojeg će se izreći disciplinska mjera. Nakon ove odluke nadam se da će učenici ući u učionice“, rekao je Kostić.

Štrajk maturanata: Nema škole dok ne vratite Vericu! Mnogo lošije stvari direktor prećutkuje

Danas je 50 učenika Medicinske bojkotovalo nastavu zbog otkaza koji je dobila profesorica Dabanović i od ministra Boškovića tražili su da njihov predavač ne bude vraćen na posao samo do kraja školske godine i već da nastavi da radi u toj školi i ubuduće.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com