Najsrećnije su porodice sa troje ili više djece - Volim Podgoricu

Najsrećnije su porodice sa troje ili više djece

Nove evropske statistike su pokazale kako su brojnije porodice sa više djece generalno srećnije od onih sa jednim ili dvoje djece.

Evropska statistička agencija Eurostat je objavila godišnji izvještaj o tome koje su nacije najsrećnije. Ponovo se Skandinavija našla na samom vrhu liste, dok su na dnu liste zemlje jugoistočne Evrope – Grčka, Hrvatska, Mađarska, te posebno Bugarska.

Na listi na kojoj su zemlje bodovane od 0 do 10 Britanija ima 7,1 bod, Švedska, Finska i Švajcarska 8 bodova, a Bugarska tek 4,8.

Ipak, jedan podatak iz izvještaja je posebno interesantan, piše britanski Telegraph. Porodice sa troje ili više djece su srećnije od onih sa jednim ili dvoje djece.

Velike porodice sa troje ili više djece vremenom su se izgubile kao dio tradicije, a baš poput svega, odrastanje uz mnogobrojnu braću i sestre ima svoje prednosti, ali i mane.

Za odgoj većeg broja djece potrebni su vrijeme, trud, ali i stabilni životni uslovi, te novac, pa se s obzirom na težu ekonomsku situaciju u siromašnijim zemljama ljudi ne odlučuju za mnogobrojne porodice sa troje ili više djece.

(klix.ba)

1 komentar

  1. I have to express some appreciation to you for rescuing me from this circumstance. Right after exploring throughout the search engines and coming across recommendations which were not helpful, I was thinking my life was done. Being alive without the presence of approaches to the issues you’ve solved by means of your good write-up is a critical case, as well as those that would have in a wrong way damaged my entire career if I hadn’t encountered your web blog. Your primary natural talent and kindness in maneuvering all the things was priceless. I am not sure what I would have done if I had not discovered such a subject like this. It’s possible to at this time relish my future. Thanks very much for your reliable and result oriented guide. I won’t hesitate to recommend the website to any person who ought to have direction about this subject.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com