PODGORICA OPTUŽUJE NIKŠIĆANE ZA SAOBRAĆAJNI HAOS: Glavni grad ne govori istinu - Volim Podgoricu

PODGORICA OPTUŽUJE NIKŠIĆANE ZA SAOBRAĆAJNI HAOS: Glavni grad ne govori istinu

Pominjanje evropskih standarda i dovođenje zahtjeva putnika iz Nikšića u kontekst “saobraćajnog haosa”, koji inače vlada u Podgorici, ne našom krivicom, što postojimo i dolazimo ovdje, je više nego neumjesno”, naveli su putnici koji su juče predali peticiju gradonačelniku Podgorice, u reagovanju na saopštenje Glavnog grada tim povodim.

Predstavnici putnika iz Nikšića demantovali su tvrdnje Glavnog grada da su u prethodnom periodu primljeni na razgovor kod gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, resornog Sekretara i načelnika Komunalne policije Glavnog grada, kao i prevoznika sa područja nikšićke opštine oko problema vezanih za njihov dolazak u Podgoricu na posao. Oni su poručili da će “evropskim načinom” nastaviti sa prikupljanjem novih potpisa putnika, do zvaničnog odgovora na juče predanu peticiju gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću.

Građani Nikšića i Danilovgrada koji rade u Podgorici i svakodnevno putuju, predali su juče gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću peticiju kojom traže da se stajalište kod Duvanskog kombinata uredi i legalizuje na zakonom propisan način.

Iz Glavnog grada su juče saopštili da uvažavaju pravo svakog pojedinca ili grupe građana da izraze svoj stav tako što će uputiti određenu inicijativu prema Glavnom gradu, ali i da je njihova obaveza je da striktno poštuju zakone i podzakonske akte koji su na snazi.

Predstavnici putnika tvrde da nije tačno da Glavni grad poštuje zakone i podzakonske akte, jer da je tako postojalo bi, kako ističu, autobusko stajalište i kod cetinjskih semafora, pješačka zona, trotoar i slično-a sve shodno Odluci o regulisanju saobraćaja na teritoriji Podgorice.

“Pomenuta Odluka, usvojena 2008. godine, u članu 5, propisuje ulice kojima saobraćaju autobusi u međumjesnom i međunarodnom prevozu; medju njima je, kada su putnici iz Nikšića u pitanju, i Cetinjski put koji završava na skveru kod PC Kruševac (ne kod Delte).  Dakle, sa frontalne strane Atlas centra, imamo apsolutno pravo, po odluci Glavnog grada da dolazimo u Podgoricu, dok sa zadnje strane, gdje je improvizovano stajalište kod Duvanskog-nemamo? Nonsens. Sa “one” strane nas i ne vidite, zar ne? A čini se da je to krajnji cilj”, naglašeno je u reagovanju predstavnika putnika iz Nikšića.

Oni demantuju da je uprava Glavnog grada omogućila prelazni period koji je bio dovoljan za početak primjene i poštovanje odredaba navedene odluke.

“Odluka usvojena na sjednici SO Podgorica prvo 2008. godine, a potom 2013.godine, pa ispada da je “prelazni period” od dvije do sedam godina? E nije-nego”, navedeno je u reagovanju.

Nije tačno, navode putnici, da je želja Glavnog grada da se “svi u glavnom gradu osjećaju lijepo i prijatno, bez obzira da li u Podgorici stanuju ili povremeno borave”.

“Ovakvim pritiskom, mi se osjećamo kao građani drugog reda, jer neko želi da nas pri dolasku na posao u Podgoricu, ostavi na-izlazu iz grada? Mnogo srdačno djeluje. Pominjanje evropskih standarda i dovođenje naših zahtjeva u kontekst “saobraćajnog haosa”, koji inače vlada u Podgorici, ne našom krivicom, što postojimo i dolazimo ovdje, je više nego neumjesno. Mi ćemo “evropskim načinom” nastaviti sa prikupljanjem novih potpisa putnika, do zvaničnog odgovora na našu juče predanu peticiju gradonačelniku Podgorice”, zaključeno je u reagovanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com