Tražite državni posao? Vlada i državna uprava traže 653 nova službenika! - Volim Podgoricu

Tražite državni posao? Vlada i državna uprava traže 653 nova službenika!

Od ranije je poznato da naši građani najviše vole državni posao do penzije, pa je sigurno da će na ovogodišnjim konkursima biti velikog interesovanja. Najviše novih službenika biće zaposleno u organima pod jurisdikcijom Ministarstva finasija čak 128, od čega 124 na neodređeno vrijeme.

Vlada Crne Gore objavila je kadrovski plan shodno kome će ove godine planirala zapošljavanje 653službenika, od čega 598 na neodređeno vrijeme. Istovremeno Vlada je, za ovu godinu, planirala stažiranje 85 pripravnika.

Prema zvaničnim podacima, u organima državne uprave i Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore ukupno je sistematizovano radnih mjesta za 12569 izvršioca. Ukupan broj zaposlenih izvršilaca je 10469, od čega na neodređeno vrijeme 9919, a na određeno 550.

„U 2015. godini planira se zapošljavanje ukupno 653 državnih službenika i namještenika, od čega 647 državnih službenika i 6 namještenika. U toku 2015. godine planira se zapošljavanje 598 državnih službenika na neodređeno vrijeme i 49 na određeno vrijeme, što je ukupno 647. Broj službenika i namještenika koji će ispuniti uslov za odlazak u penziju u 2015. godini je 336“, navodi se u kadrovskom planu dostavljenom Portalu Analitika.

Za 2015. godinu nije planirano stavljanje državnih službenika i namještenika na raspolaganje Upravi za kadrove za potrebe internog tržišta rada i raspoređivanja.

MUP traži 80 službenika, mahom inspektora: Najviše novih službenika biće zaposleno u organima pod jurisdikcijom Ministarstva finasija čak 128, od čega 124 na neodređeno vrijeme. U MUP-u, će posao dobiti 80 lica od čega najveći dio je predviđen za inspektore policije. U Ministarstvu pravde,ove godine je planirano je zapošljavanje 78 državnih službenika i namještenika, od čega 76 na neodređeno vrijeme i 2 službenika odnosno namještenika na određeno vrijeme. Ministarstvo odbrane će prema planu, zaposliti 11 službenika, Ministarstvo kulture 14,  Ministarstvo vanjskih poslova 34 od čega najviše sa zvanjem ambasadora, dok će u Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu ekonomije posao naći po 9 službenika, dok Ministarstvo nauke planira uposlenje dva službenika.

Ministarstvo poljoprivrede planira uposlenje 75 nova službenika, Ministarstvo održivog razvoja i turizma 21, a Ministarstvo saobraćaja i pomorstva planira zapoljšavanje 22 službenika. U Ministarstvu zdravlja posao će naći 6 službenika, a u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava državni posao će dobiti 3 službenika, Mininistartvu za informaciono društvo 6 službenika, a u Ministarstvu rada i socijalnog staranja posao će dobiti 9 službenika i namještenika.

Od državnih uprava, Uprava za inspekcije poslove zaposliće tokom ove godine najviše- 56 novih inspektora.

Kadrovski plan organa državne uprave i službe Vlade Crne Gore sastoji se od zbirnih i pojedinačnih podataka o zaposlenim u državnim organima i potrebama za novim zapošljavanjem za 2015. godinu. Kadrovski plan organa državne uprave i službe Vlade Crne Gore je pripremljen u skladu sa Zakonom o budžetu za 2015. godinu, a zapošljavanje državnih službenika i namještenika sprovodiće se u skladu sa ovim Planom, Aktima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji i na osnovu potvrde o obezbijeđenim finansijskim sredstvima od ministra nadležnog za poslove budžeta, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima.

(Analitika)

 

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com