Upis na UDG od srijede do petka - Volim Podgoricu

Upis na UDG od srijede do petka

Upis na Univerzitet Donja Gorica (UDG) biće organizovan u srijedu 24, četvrtak 25. i petak 26. juna, u terminu od 10 do 14 časova.

Na UDG-u postoji 10 fakulteta, s ukupno 13 studijskih programa: Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (FMEFB), Preduzetnički menadžment i biznis (PMB),  Fakultet pravnih nauka  (FPN),  Fakultet za informacione sisteme i tehnologije (FIST), Humanističke studije (Diplomatija, Bezbjednost i Komunikologija i mediji) – HS, Fakultet umjetnosti (FU), Politehnika  (FP), Fakultet za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju (FPTBHE),  Fakultet za dizajn i multimediju (Modni dizajn i Grafičko-multimedijalni dizajn) – FDM, Fakultet za sportski menadžment (FSM), Fakultet za kulturu u turizam (FKT).

Dobitnici diplome Luče I i Luča II imaju besplatnu školarinu. Cijena školarine za studente koji nemaju diplomu Luča, iznosi 1500 eura. Cijena školarine za drugo dijete iz porodice je niža za 20 posto, dok je za treće dijete i svako naredno školarina besplatna.

Studenti UDG-a imaju pravo na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju za najbolje studente i zdravstvenu zaštitu, kao i druge povoljnosti tokom studija, saopšteno je s Univerziteta.

Pravo upisa imaju svi učenici koji su završili četvorogodišnju srednju školu u zemlji ili inostranstvu (sve škole su odgovarajuće). Kandidat je dužan da priloži originale svih potrebnih dokumenata.

Dokumenta koja je potrebno dostaviti prilikom upisa su: Popunjeni formular za bodovanje (može se preuzeti sa sajta ili u prostorijama Univerziteta na dan upisa), svjedočanstva iz četiri razreda srednje škole, diploma o položenom završnom, odnosno stručnom ispitu, diploma Luča, odnosno diplome sa takmičenja u znanju i umjetnosti, odnosno dokaz o sportskoj aktivnosti koja se boduje (samo za kandidate koji posjeduju ove diplome), izvod iz matične knjige rođenih ili fotokopija lične karte i dvije fotografije.

“Nastava na UDG-u se odvija u modernim uslovima sa istinskom univerzitetskom atmosferom koja razvija pozitivnu energiju i budi ambicije kod svih. Na UDG-u fokus je stavljen na kompetencijama studenta, odnosno na razijanju njegove motivacije, sistema vrijednosti i životnih standarda. Riječju, razvijamo karakter i samopouzdanje studenata. Uspjeh naših studenata u njihovom životu je mjera i našeg uspjeha”, saopšteno je iz visokoškolske ustanove.

Podsjetimo, konkurse za upis studenata raspisali su i Univerzitet Crne Gore i Fakultet za evropske i državne studije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com