Srbi potopili Hrvate! - Volim Podgoricu

Srbi potopili Hrvate!

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbjedila je kartu za Olimpijske igre u Riju!

Delfini su osvojili Svjetsku ligu tako što su u finalu pobjedili selekciju Hrvatske sa 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1) u Bergamu.

Kakav preokret su napravili vaterpolisti! Bili su stalno u minusu, gubili su sa 3:5, a onda su u nevjerovatnom ritmu preokrenuli na nevjerovatnih 8:5. Nakon toga, Hrvati nisu uspjeli da se vrate, tako da je četa Dejana Savića napravila još jedan veliki podvig.

Hrvatska je prva povela na utakmici golom Mara Jokovića u šestom minutu, dok je u posljednjem napadu prve dionice Dušan Mandić poravnao na 1:1.

Srbi su imali velikih problema u ofanzivi, nije im išlo kada priđu protivničkom golu, pa je do poluvremena samo Duško Pijetlović uspio da zatrese mrežu hrvatske selekcije, a Srbija je na poluvremenu imala minus od jednog gola (3:4).

Luka Bukić je ponovo donio “+2” Hrvatima, ali su “delfini” mnogo bolje zaigrali u ofanzivi, što se poklopilo sa sjajnom defanzivom, i pored toga što smo imali često i po dva igrača manje, pa smo do početka posljednje četvrtine uspjeli da poravnamo “bombom” Dušana Mandića.

Nije očekivala hrvatska reprezentacija da će Srbija da se vrati u egal, a onda je nastavila da se trese mreža “barakuda” do ekspresnih i šokantnih po protivnika 8:5.

Pavić je sam držao u igri Hrvate, ali to nije bilo dovoljno, jer je Srbija imala betonsku odbranu na čelu sa Gojkom Pijetlovićem na golu, tako da su “delfini” stigli do novog uspjeha i veoma bitne karte za Brazil.

(blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com