Usvojena rezolucija: Kosovo traži granicu iz 1974. - Volim Podgoricu

Usvojena rezolucija: Kosovo traži granicu iz 1974.

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine

Predlog rezolucije koju je predložila poslanica Alijanse za budućnost Kosova, Donika Kadaj Bujupi, podržala su 72 poslanika, dok je protiv bilo devet parlamentaraca iz srpskih partija.

Rezolucijom koja je predložena iz partije Ramuša Haradinaja, predviđeno je da se demarkaciona linija između Crne Gore i Kosova određuje na osnovu granica nekadašnje autonomne pokrajine, prenose Vijesti informaciuju kosovskih medija.

Poslanici su odlučili i da premijer Kosova Isa Mustafa učestvuje u radu državne komisije zadužene za demarkaciju granice i da obavještava Parlament o razvoju pregovora, ali i svim drugim razgovorima sa crnogorskim zvaničnicima.

Ministri unutrašnjih poslova dvaju zemalja Raško Konjević i Bajram Redžepi prošlog marta su najavili završetak demarkacije zajedničke granice.

Mještani Peći, Istoka i Dečana više puta su protestovali zbog granica, tvrdeći da je Crna gora ušla u 40 kilometara u teritoriju Kosova i da im je onemogućeno da koriste svoja imanja koja su sada dio crnogorske teritorije.

(RTCG)

1 komentar

  1. Spot on with this write-up, I actually think this website needs far more consideration. in all probability be once more to read far more, thanks for that info.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com