MANS “podijelio” zarade zaposlenima u Opštini Budva - Volim Podgoricu

MANS “podijelio” zarade zaposlenima u Opštini Budva

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS danas je ispred Opštine Budva održala performans čime je zaokružila javnu kampanju na temu borbe protiv korucije i nezakonitog bogaćenja javnih funkcionera.

Kako je objasnila izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović, performans je organizovan kako bi simbolično podijelili zaostale zarade zaposlenima u Opštini Budva.

mans-plate

“Svi znamo da je Budva jedna od najbogatijih opština u Crnoj Gori, da bi možda bilo i razumljivo da u nekoj maloj opštini na sjeveru, čiju privredu su uništili korumpiranim privatizacijama, ne postoji mogućnost da se isplate zarade zaposlenima. Ali u Budvi, gdje kvadrat stana košta po nekoliko hiljada eura, gdje se te stambene jedinice prodaju po nekoliko miliona eura, gdje se nekoliko stotina miliona eura slilo, nevjerovatno je da su toliko stavili u džepove, a da nije ostalo ni za plate zaposlenima u Opštini Budva”, istakla je Ćalović.

Ona je naglasila da treba kriminalizovati nezakonito bogaćenje javnih funkcionera i omogućiti da novac koji su prisvojili bude vraćen u budžet i iskorišćen u javnom interesu.

“Mi iz Budve tražimo od Skupštine Crne Gore da kriminalizuje nezakonito bogaćenje jer ne postoji ni jedan jedini javni funkcioner koji je pošteno zaradio svoju imovinu, a koji bi imao problem sa tako nečim”, poručila je Ćalović.

Tokom prošle i ove sedmice MANS je obišao gotovo sve crnogorske opštine i u direktnoj komunikaciji sa građanima prezentovao postojeće, ali i nove mehanizme za prijavu korupcije i nezakonitog bogaćenja javnh funkcionera.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com