PRODUŽETAK AGONIJE Bankrot Grčke odložen za 24 sata?! - Volim Podgoricu

PRODUŽETAK AGONIJE Bankrot Grčke odložen za 24 sata?!

Evrogrupa koja je održala telefonski sastanak o Grčkoj završila je razgovor i nastaviće ga u srijedu da razmotri grčke predloge, rekao je jedan izvor u Atini,

Evrogrupa se sastoji od ministara finansija 19 zemalja članica evrozone: Evrogrupa se upravo završila. Nastavićemo sjutra ujutro da bi ministri finansija razmotrili predloge grčke vlade, rekao je taj izvor.

Odvojeno je slovački ministar finansija Peter Kazimir napisao na svom Tviter nalogu poslije telefonskog sastanka Evrogrupe da je evrozona danas odbila da produži program pomoći Grčkoj, koji ističe noćas u ponoć.

– Poslednji rok za produžetak programa bio je ovaj vikend. Zbog parlamentarnih procedura nemoguće je produžiti ga dalje od danas, napisao je Kazimir na svom Tviter nalogu.

Evropska komisija nagovijestila je da bi procjena ukupne situacije oko grčkog duga i potreba finansiranja mogla biti dio sporazuma o podršci u poslednji čas.

Kasno sinoć predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker pokušao je da pomogne Grčkoj da postigne sporazum ako se grčki premijer Aleksis Cipras zauzme za ostanak u evro zoni.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis prethodno je potvrdio da Grčka danas neće platiti dospjelu ratu duga MMF-u-

U ponoć ističe rok za isplatu dospjele rate grčkog duga MMF i važenje evropskog dijela višegodišnjeg paketa kreditne podrške Grčkoj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com