Ubio starca na njegovoj terasi - Volim Podgoricu

Ubio starca na njegovoj terasi

Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci po­tvr­dio je op­tu­žni­cu pro­tiv Bo­ži­da­ra Pur­li­je (33) zbog sum­nje da je u fe­bru­a­ru ubio Vo­ji­na Daj­ko­vi­ća (92). Pur­li­ji se na te­ret sta­vlja­ju kri­vič­na dje­la ubi­stvo u sti­ca­ju sa kri­vič­nim dje­lom ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.
– U op­tu­žni­ci se na­vo­di da je op­tu­že­ni 16.2.2015. go­di­ne u Vir­pa­za­ru sa umi­šlja­jem li­šio ži­vo­ta ošte­će­nog D.V. Op­tu­že­ni je iz pi­što­lja mar­ke „CZ”, mo­del M 57, kal.7,62 mm, ko­ji je neo­vla­šće­no dr­žao, u prav­cu ošte­će­nog is­pa­lio me­tak i po­go­dio ga u pred­je­lu gla­ve. Tom pri­li­kom ošte­će­nom je na­nio pro­strijel­nu ra­nu, usljed če­ga je na­stu­pi­la smrt – sa­op­šte­no je iz tu­ži­la­štva.
Ubi­stvo se do­go­di­lo oko 16 ča­so­va, a pre­ma pr­vim po­da­ci­ma po­li­ci­je Pur­li­ja je hi­cem iz pi­što­lja usmr­tio Daj­ko­vi­ća ko­ji je sje­dio na te­ra­si is­pred ku­će. Na­kon to­ga op­tu­že­ni se upu­tio se­o­skim pu­tem ka Vir­pa­za­ru. Po­li­ci­ja je iza­šla na li­ce mje­sta i pro­na­šla pi­štolj ko­ji je Pur­li­ja ba­cio, a za ko­ji se pret­po­sta­vlja da je iz nje­ga pu­ca­no na Daj­ko­vi­ća. Po­tra­ga za osum­nji­če­nim tra­ja­la je sat vre­me­na, ka­da je Pur­li­ja uhap­šen.
Na sa­slu­ša­nju u po­li­ci­ji i kod tu­ži­o­ca pri­znao je da je ubio Daj­ko­vi­ća. Na­kon to­ga spro­ve­den je kod su­di­je za is­tra­ge Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci, ko­ji mu je od­re­dio pri­tvor.M.V.P.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com