Danilo Popović: Za uvrede tražićemo zaštitu suda - Volim Podgoricu

Danilo Popović: Za uvrede tražićemo zaštitu suda

Predsjednik Borda direktora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju CFSSI Danilo Popović uputio je oštar protest predsjedniku Skupštine opštine Bar Osmanu Subašiću zbog optužbi i pogrdnih imena.

Subašić je istakao da je CFSSI radio mimo odluka koje je donijela Skupština opštine Bar, dok je Popović kazao da to nije istina i pozvao da se prestane sa pokušajima njegove kompromitacije.

“Ne mogu da dozvolim da se nastavi upotreba termina poput ‘hohštapler’ i ‘prevarant’ kada se piše o meni i projektima Fonda koji vodim, kao da su u pitanju moji lični poslovi, kao i da se iz mjeseca u mjesec meni lično spočitava odgovornost za poslove kojima je rukovodio veliki broj ljudi, a najmanje ja”, kazao je Popović, prenose Dnevne novine.

On je istakao da ovdje nema mjesta senzacionalnim naslovima i tekstovima koji će u moru neistinitih informacija privući pažnju čitalaca.

“Zamjeram predsjedniku jednog parlamenta što je dozvolio da članovi Skupštine kojom predsjedava u njegovom domu upotrebljavaju uvredljive nazive za ljude koji, da bude još gore, nisu prisustvovali raspravi. Ovakva praksa nedopustiva je u bilo kom domu, pa valjda to važi i za barsku skupštinu. Javno pitam predsjednika barskog parlamenta da li vjeruje da smo mi u CFSSI toliko naivni da krenemo u realizaciju posla vrijednog više od 11 miliona eura, a da prije toga nijesmo ispunili sve pravne preduslove i pozivam ga da pregleda opštinsku arhivu u kojoj će sigurno pronaći najmanje deset dopisa kojima smo ih više od godinu pozivali da nam dostave spisak kupaca stanova, kao i njihov odgovor da se prvo odriču dijela stanova, a kasnije svih pripadajućih pošto nisu u mogućnosti da odrade raspodjelu”, rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, barski parlament nije prihvatao njihova objašnjenja, već je krenuo u javnu kampanju koja traje mjesecima.

“Strpljivo smo čekali trenutak da ozbiljnim profesionalnim razgovorom bez uvreda bilo koje strane razjasnimo sve nedoumice, no očito u Opštini Bar naše strpljenje je pogrešno protumačeno, pa su nas vidjeli kao dežurnog krivca, a dobijanje političkih i sindikalnih poena”, kazao je Popović.

On je naglasio da saradnici i on nijesu spremni da dalje podnose uvrede preko novina bilo kojim povodom i pozvao predsjednika Skupštine opštine Bar na sastanak u CFSSI ili Baru na kojem će mu još jednom detaljno objasniti proceduru koju su u Baru, kao i svim drugim opštinama mora li ispuniti da bi uopšte počeli gradnju, okončali i obavili raspodjelu.

“Ovaj gest je pokazatelj naše dobre volje da se spor sa stanovima u Baru razriješi u korist svih jer smo sigurni u profesionalan odnos onih koji su bili uključeni u ovaj veliki projekat. Odbornike i sve novinare zainteresovane za naše aktivnosti upozoravamo da smo kao i do sada otvoreni za razgovor, ali da više nećemo prećutati bilo kakve uvrede i spočitavanje koruptivnih djela već ćemo zaštitu tražiti zakonskim sredstvima”, kazao je Popović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com