PG: Do kraja godine manje taksista, moraće da ispune stroge uslove - Volim Podgoricu

PG: Do kraja godine manje taksista, moraće da ispune stroge uslove

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Marko Rakočević kaže da Podgorica i dalje ima višak taksi vozila – umjesto propisanih 782, na podgoričkim ulicama ima ih gotovo 1.300.

Taj problem će biti riješen novom Odlukom o taksi prevozu, koja bi trebalo da bude donijeta do kraja godine, kazao je Rakočević za Antenu M.

”U toku je izrada nove Odluke o organizaciji taksi prevoza, gdje će biti definisani jasni kriterijumi na koji način se neko može baviti taksi prevozom kao preduzetnik ili kao pravno lice. Saglasićete se, 1.300 vozila je previše za Podgoricu – tu je devastacija puteva, zagađenje, brza vožnja, narušavanje sigurnosti itd. nikome ne idu u prilog. Radimo na tome i očekujemo do kraja godine novu Odluku o taksi prevozu”, objasnio je on.

Rakočević naglašava da želja Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj nije da nekoga spriječe da taksira, već da definišu jasne kriterijume na koji način to može da se radi.

”Gledaćemo da i građani budu zadovoljni sa aspekta njihove bezbjednosti, da jasno definišemo i propišemo izgled vozila i tehničku ispravnost, dobijanje taksi legitimacije. Kriterijum će biti i polaganje ispita o gradu. Sa Poreskom upravom vidjećemo da se izmiruju obaveze poreza i doprinosa, izmještanje sive zone u regularne tokove. Naravno, trudićemo se da ne osporimo ljudima mogućnost bavljenja tom djelatnošću, ali da uz stroge kriterijume imamo novu, bolju odluku koja će u jednom momentu zavesti neki red u gradu”, zaključio je Rakočević.

1 komentar

  1. The big names of Bruce Willis, Morgan Freeman and the highly memorable and convincing John Malkovich unite in this quite diversified movie that has a strong humorous and human touch but soon turns out to be also a tension loaded conspiracy thriller with good special effects and action scenes.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com