Marku, Milici i Mariji svega fali, njihova majka moli za posao - Volim Podgoricu

Marku, Milici i Mariji svega fali, njihova majka moli za posao

Podgoričanka Slađana Radojević živi veoma teško sa troje djece Markom (14), Milicom (9) i Marijom (8) kao podstanar u podgoričkom naselju Zlatica. Nakon razvoda brigu o djeci vodi sama.
Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu, kao i društveno odgovorne kompanije, mogu od Fondacije Banka hrana dobiti kontakt telefon Slađane Radojević.

“Djeci je potrebna obuća, dječak nosi br. 38 , djevojčice 33 / 34 i 32. Školski pribor i školske torbe bi im bile od velike koristi. Šporet na drva i drva bi značila ovoj porodici mnogo kao i novčana sredstva koja bi im pomogla da otplate zaostalu kiriju i dug od koga su kupovali hranu”, saopšteno je iz Banke hrane.

Ova samohrana majka i njena djeca preživljavaju od 165 eura: MOP je 108 eura, a dječiji dodatak 57 eura. Kako Slađana kaže, socijalnu pomoc kada dobije preusmjeri odmah gazdi jer je 130 eura kirija i oko 40-45 eura struja.

Za hranu, higijenska sredstva, obuću, odjeću  i ostale rashode se mora snalaziti kako zna i umije.

Slađanu nekada pozovu da vozi taksi, kada nema vozača iz taksi udruženja. Kada je pozovu očisti nekome stan, poslovni proctor i od tih prihoda obezbjeđuje hranu za djecu.

Moli da joj se jave ljudi, kompanije da bi pošteno zaradila za svoju djecu.

Sve bi radila za svoju djecu, kaže, ali joj zdravlje ne dozvoljava da radi teške fizičke poslove.

Ona je operisana do sada pet  puta. Tri carska reza ima iza sebe i operaciju bruha i slijepog crijeva.

Pred njom je još jedna operacija bruha, ali je odlaže kako ne bi opet ostavila djecu bez ičega.

Obraćali su se više puta za jednokratnu novčanu pomoć Centru za socijalni rad i jednom Ministarstvu rada. Kako kažu, nikada ništa nijesu dobili.

Sladjana već sada brine kako će obezbijediti drva za zimu. Šporet na koji kuvaju i griju je jako star, pa bi im značilo ako bi im neko poklonio neki korišćeni.

Knjige dobiju od škola, ali Slađanu brine kako kupiti djecu obuću, jakne, školske torbe i pribor.

Porodici Radojević bi značilo da dobiju i jedan obrok od Narodne kuhinje.

Svako ko želi da pomogne Slađani i njenoj djeci može to uraditi i uplatom novca na žiro račun za pomoć kod Societe generale bank 01-050-0005670.3907-55001-17 na ime Slađana Radojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com