MALA LAVICA: Djevojčica je od sedme godine molila doktore da joj amputiraju nogu, a razlog slama srce - Volim Podgoricu

MALA LAVICA: Djevojčica je od sedme godine molila doktore da joj amputiraju nogu, a razlog slama srce

Tia Li ima samo 13 godina a molila je doktore da joj amputiraju nogu od sedme. Britanska djevojčica ima bolest neurofibromatozu zbog koje se na njenoj koži formiralo na hiljade tumora.

Cijela desna noga male Tije bila je prekrivena kvržicama. Dijete je molilo da se noga ukloni, ali doktori nisu to željeli da učine sve dok nije pronađen i maligni tumor iza njenog desnog koljena.

Tija je pokazala da je mnogo zrelija od svojih vršnjaka kada je naglas razmatrala svoje opcije.

“Doktor mi je u januaru rekao da je amputacija moje noge moguća jedino ako kancer postane previše bolan ili postane zloćudan. Sa sedam godina sam počela da molim da mi amputiraju nogu jer nisam mogla da podnesem da tako izgleda”, rekla je djevojčica i prećutala drugu stranu svog zahtjeva.

Njena majka Lindzi otkrila je kakvu muku je malena morala da trpi.

“Maltretirala su je djeca jer izgleda drugačije. Počela je da vjeruje da joj je noga odvratna i htjela da je ukloni. Mislim da ta djeca zbog svojih godina nisu shvatala koliki bol joj nanose ruganjem. Zvali su je “debelonoga”, rekla je Tijina mama.

Tija Li

Žena je insistirala da Tiju gaje kao i svu drugu djecu ali malena je već sada donijela važnu odluku.

“Tija zna da je njeno stanje genetski urođeno i ne želi da ima biološku djecu. Već sa 13 godina je odlučila da će usvojiti dijete. Kada joj je noga uklonjena ja sam gutala suze a ona je hrabro zatražila hamburger. Ona je nevjerovatno dijete a ono što je ostalo od noge krstila je Persi i trudi se da sve gleda vedro”, kaže majka.

Tija nije imala samo problem sa nogom. Sa 15 mjeseci je ostala slijepa na jedno oko a sa devet je dobila tumor na lijevom oku. Doktori ne mogu da objasne kako i dalje vidi.

Djevojčica ide na redovna testiranja jer stalno postoji mogućnost da oslijepi, a odbija da se preda.

“Ponosna sam na nju, čak i u najtežim trenucima ona je zbijala šale sa doktorima”, ispričala je majka ove hrabre djevojčice.

(24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com