Delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici - Volim Podgoricu

Delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici

Delegacija Glavnog grada koju su činili zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, predśedniik Skupštine Glavnog grada i Đorđe Suhih i sekretar Skupštine Glavnog grada Veselin Vukčević povodom 13. jula – dana kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao suverena država, ali i dana kada je otpočeo narodni ustanak protiv fašizma, položila je vijenac na spomenik Partizanu borcu na Gorici.

delegacija

Ovaj datum predstavlja prekretnicu u istoriji naše države, jer je to dan kada je Crna Gora, 1878. godine, zvanično postala 27. međunarodno priznata država.  Istovremeno, to je dan kada je crnogorski narod pokazao svoju odlučnost da se izbori za slobodu, o čemu svjedoči i činjenica da je riječ o prvom opštenarodnom ustanku na evropskom kontinentu. U ovoj mukotrpnoj borbi živote su izgubili mnogi Crnogorci kako bi naša zemlja i njena buduća pololjenja uživala u slobodi.

U slavu ovog značajnog datuma i na ostalim spomen obilježjima na teritoriji Glavnog grada i gradskih opština Golubovci i Tuzi delegacije Glavnog grada položile su vijence.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com