DRAMA: Rus spasio dječaka od davljenja u Morači! - Volim Podgoricu

DRAMA: Rus spasio dječaka od davljenja u Morači!

Ruski državljanin I.K. spasio je sigurne smrti dvanaestogodišnjeg dječaka kojeg su brzaci na Morači nosili od Momiške plaže do mosta Milenijum.

Drama se odigrala juče oko 12 sati kada je dječak sa društvom došao na poznato podgoričko kupalište, piše Dan.

Ne poznajući teren ušao je u rijeku na samom početku čuvenih bukova, voda ga je savladala i počela da ga nosi. Dječak se nekoliko minuta borio sa virovima, ali je ubrzo počeo da gubi snagu.

Rus koji se sa suprugom kupao na plaži “Galeb” ugledao je bespomoćnog dječaka kako se bori za život i uskočio u rijeku. Plivao je za dječakom kojeg je voda nosila, a uspio je da ga stigne ispod mosta Milenijum. Uhvatio ga je za kosu i izvukao na plažu. Rus je dječaku ukazao prvu pomoć, tako da se mališan poslije desetak minuta oporavio.

I.K. je, kako su kazali kupači koji su sa njim pričali na plaži, bio na proputovanju kroz Podgoricu. Krenuo je iz Vrnjačke banje prema moru, a na Moraču je svratio kako bi se osvježio. Mladići koji su prisustvovali spasavanju sugrađanina, u znak zahvalnosti Rusa su odveli u obližnji restoran, odakle je nastavio put prema moru.

Ovo je drugi slučaj spasavanja maloljetnika od utopljenja u Podgorici. Petnaestogodišnjak J.K. iz Podgorice umalo se udavio kada je prije nekoliko dana skočio u bazen Sportskog centra “Morača” dubok dva metra. Pošto je bio neplivač morali su da intervenišu spasioci.

On je, kako su prenijeli mediji, u teškom stanju prevezen na odjeljenje Intenzivne njege u Kliničkom centru Crne Gore gdje se liječi zbog ozbiljnog oštećenja plućne funkcije.

1 komentar

  1. Je li autor ovog teksta ikad bio na Moraču?? Ima li predstavu đe je Momiška, đe Galeb, a đe Milenijum??

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com