NJUZ: Engleska kraljica pisala Tomi Nikoliću i zamolila ga utiče da Đoković smanji dominaciju - Volim Podgoricu

NJUZ: Engleska kraljica pisala Tomi Nikoliću i zamolila ga utiče da Đoković smanji dominaciju

LONDON, 13. jul 2015, (Njuz) – Engleska kraljica Elizabeta II poslala je pismo Tomislavu Nikoliću u kojem ga moli da iskoristi svoj predsjednički autoritet i utiče na Novaka Đokovića da ublaži svoju dominaciju na ATP turnirima, a posebno na Vimbldonu. U pismu, na momente, pisanom prilično ličnim tonom kraljica izražava veliku zabrinutost za budućnost Đokovićevih rivala.

– Dragi Tomislave, Ujedinjeno kraljevstvo je prilično velika država, a nismo ni mali narod. Kroz istoriju smo ratovali sa Njemcima, Francuzima, Špancima, Kinezima, Amerikancima i mnogim drugim narodima širom naše planete. Svijetu smo podarili velike naučnike, slikare, književnike, izmislili smo fudbal i tenis. Tenis je i razlog zbog koga Vam se obraćam. Britanska, a posebno londonska publika voli Mareja i Federera, a Đoković im već neko vrijeme ne dozvoljava da osvoje neki trofej. Bila bih Vam jako zahvalna, ako bi kao državnik, uložili napor i uticali na Đokovića da ublaži svoj servis, bekhend, forhend ili bar češće pošalje volej u aut i tako smanji svoju dominaciju. Bilo bi zaista lijepo da neko drugi sledeće godine osvoji Vimbldon, a moji podanici i ja lično ćemo to umjeti da cijenimo, navode britanski mediji djelove kraljičinog pisma.

Elizabeta II je podsjetila Nikolića i na savezništvo dva naroda pokazano u svjetskim ratovima, rodbinske veze koje ima sa dinastijom Karađorđević i izrazila uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija prevazići sve nesporazume koji nastaju kao posledica Đokovićeve igre.

Kraljičino pismo podijelilo je javnost u Engleskoj. Dok ga neki analitičari smatraju ozbiljnim diplomatskim gafom, drugi smatraju da je Đokovićeva dominacija toliko kulminirala da Elizabeti II nije preostalo previše manevarskog prostora pa je njen potez najbolje što se moglo uraditi u ovako teškim okolnostima.

Izvor: Njuz.net/Bojan Savić

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com