MERKEL rasplakala djevojčicu izbjeglicu u TV programu - Volim Podgoricu

MERKEL rasplakala djevojčicu izbjeglicu u TV programu

Postupak kancelarke Angele Merkel prema uplakanoj palestinskoj djevojčici koja se sa porodicom nalazi pred protjerivanjem iz Njemačke izazvalo je na društvenim mrežama različite komentare, ali i kritike da je najmoćnija žena svijeta distancirano reagovala.

“Tako se čovjek, ipak, ne može odnositi prema djevojčici”, rekla je jedna učiteljica koja je pratila emisiju na televiziji u susjednoj prostoriji modernog školskog centra u Rostoku.

Odatle se, naime, direktno prenosio razgovor Merkelove sa mladima do 17 godina o politici Evropske unije prema izbjeglicama.

U razgovoru sa djevojčicom Merkelova je birala i tražila riječi.

“Ponekad je to teško, politika… i ti si jedan veoma simpatičan čovjek, ali ti, takođe, znaš da u palestinskim izbjegličkim logorima ima još hiljade i hiljade ljudi. Ako bi mi sada rekli svi možete doći… to mi ne bismo mogli i da izvedemo… ima i onih koji moraju da se vrate…”, rekla je Merkelova, a djevojčica je počela da plače.

Onda je Angela Merkel pošla ka njoj i pomilovala je.

To je emocionalni vrhunac emisije, prenose mediji, navodeći da je Merkelova djevojčici takođe stavila i do znanja da ona za nju ništa više ne može učiniti.

(24 sata)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com