Turci hoće dio imovine “Gornjeg Ibra” - Volim Podgoricu

Turci hoće dio imovine “Gornjeg Ibra”

Tenderska komisija danas je otvorila ponudu turske kompanije Sancakli Mobilya Agac TIC. AS za valorizaciju „Lokacije1“, kao djela imovine na lokalitetu bivše fabrike Gornji Ibar iz Rožaja.

„Ponuđena ukupna cijena za kupovinu imovine na Lokaciji 1A, koju čine zemljište i objekti, iznosi 400 hiljada eura i ponuđena zakupnina po metru kvadratnom imovine na Lokaciji 1B iznosi EUR 0,60 (šezdeset euro centi) po metru kvadratnom površine, godišnje, za period od sedam godina počev od datuma stupanja na snagu Ugovora o kupoprodaji i investiranju“, saopšteno je iz Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Takođe, navodi se da je, turski konzorcijum ponudio realizaciju Investicionog plana koji uključuje ulaganje u adaptaciju rekonstrukciju postojećih objekata na lokaciji u iznosu od 986 hiljada eura i ulaganja u obrtna sredstva za potrebe proizvodnog procesa u iznosu od 3,39 miliona eura.

U ponudi je navedeno da ponuđač namjerava da zaposli 49 radnika u prvoj godini realizacije Investicionog plana, zapošljavanje novih 30 radnika u drugoj godini i zapošljavanje jos 80 novih radnika i stavljanja proizvodnje u puni kapacitet u trećoj godini realizacije Investiconog programa.

„Komisija će u skladu sa definisanom procedurom, u prvoj fazi evaluacije ponude, obaviti ocjenu formalne ispravnosti, kvalifikovanosti ponuđača i ispunjenosti zahtijevanih uslova utvrđenih u javnom pozivu i tenderskim pravilima“, naglasili su u Savjetu.

Danas je istekao rok i za dostavljanje ponuda na javnom tenderu za valorizaciju „Lokacije 2“ kao dijela imovine na lokalitetu bivše fabrike Gornji Ibar Rožaje, ali nijedna ponuda nije pristigla.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com