BOKSITI: Stigla jedna ponuda za koncesije - Volim Podgoricu

BOKSITI: Stigla jedna ponuda za koncesije

Na tender za dodjelu ugovora o koncesiji za eksploataciju crvenih boksita na ležištima u nikšićkoj Župi, dostavljena je jedna ponuda, saznaje agencija MINA-business.

Ponuda će biti otvorena u 14 sati u prostorijama Ministarstva ekonomije.

Predstavnici Ministarstva nijesu željeli da daju informacije o tenderu, već su najavili saopštenje za javnost nakon otvaranja ponude.

Ministarstvo ekonomije je tender za davanje koncesija za ležišta Zagrad, Đurakov do II, Štitovo II i Biočki stan raspisalo 18. juna.

Predmet koncesije je eksploatacija crvenih boksita na ležištima, sa nekoliko opcija.

Prva opcija je eksploatacija crvenih boksita na ležištima Zagrad, Đurakov do II, Štitovo II i Biočki stan. Druga opcija je eksploatacija na ležištima Zagrad, Đurakov do II, i Štitovo II, a treća eksploatacija crvenih boksita na ležištu Biočki stan.

Ponude će se vrednovati na osnovu nekoliko kriterijuma.

Ponuđeni procentualni iznos za obračun koncesione naknade će se vrednovati sa maksimalno 35 bodova, ponuđeni sadržaj silicijum dioksida SiO2 sa 25 poena, prosječni bruto prihod i prosječni profit u posljednje tri godina, dosadašnje iskustvo u obavljanju koncesione djelatnosti i kvalitet poslovnog plana i efekti na zapošljavanje i ekonomski razvoj sa po deset bodova.

Kao dokaz objezbjeđenja ponude prilaže se bankarska garancija ponude na iznos od 50 hiljada EU, plativa na prvi poziv, bez prava prigovora.

Bankarska garancija ponude mora imati rok važenje najmanje četiri mjeseca od datuma zatvaranja roka za podnošenje ponuda.

Predsjednik Samostalnog sindikata Boksita, Borisav Bojanović, kazao je u ponedjeljak da bi situacija u preduzeću trebalo da bude riješena u septembru, a investitor koji je zainteresovan za dodjelu koncesija na rudu mora kupiti i imovinu firme po cijeni od 5,4 miliona eura.

To je, kako je naveo, dogovoreno na sastanku sa predsjednikom Privrednog suda Blažom Jovanićem, koji je i stečajni sudija tog preduzeća.

1 komentar

  1. Earlier than getting into reviewing your current money back guarantee level, I find myself obligated to note a couple of reasons for overtax refunds.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com