Kotor: Voda se ne preporučuje za piće - Volim Podgoricu

Kotor: Voda se ne preporučuje za piće

Salinitet na Orahovačkom izvorištu na granici je dozvoljenog, zato voda od Tabačine do Risna nije za piće, saopštio je kotorski Vodovod.

Kako je za Pobjedu rekao tehnički direktor tog preduzeća Velemir Dragić informacija je data iz preventivnih razloga.

“To znači da voda jeste ispravna za piće, ali da se njena upotreba ne preporučuje”, objasnio je on.

Na pitanje zašto se u ovom slučaju ne preuzima voda iz Regionalnog vodovoda, ako je ima u dovoljnim količinama, Dragić je odgovorio da oni već preuzimaju onoliko koliko je moguće.

“Sadašnji priključak na regionalni vodovod ne omogućava snabdijevanje čitave kotorske opštine, naročito sada kada je, zbog visokih temperatura, potrošnja enormna”, kaže Dragić.

On apeluje da se voda troši racionalno, jer naselja na višim kotama imaju otežano snabdijevanje u vrijeme velike potrošnje, tokom popodnevnih sati.

3 komentara

  1. I’d need to verify with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a submit that will make individuals think. Additionally, thanks for permitting me to remark!

  2. Thank you a lot for sharing this with all people you really realize what you are talking about! Bookmarked. Kindly also consult with my web site =). We could have a link alternate arrangement between us!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com