Milan Popović pisao hrvatskom premijeru: Zaštitite mi sina od RIJALITI MAJKE! - Volim Podgoricu

Milan Popović pisao hrvatskom premijeru: Zaštitite mi sina od RIJALITI MAJKE!

Milan Popović poslao je pritužbu hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću i još nekoliko nadležnih ustanova zbog načina na koji Severina Vučković tretira njihovog sina Aleksandra, piše portal Tportal.hr

U pismu, koje je pored Milanovića, stiglo i ministarki socijalne politike Milanki Opačić, prvobraniteljki za ravnopravnost polova Višnji Ljubičić i nekolicini saborskih odbora, Popović navodi da je uvjeren da njegova bivša vjerenica krši djetetova prava koja su zagarantovana zakonima Republike Hrvatske, i ignoriše načela zajedničkog starateljstva.

“Severina Vučković s očiglednom namjerom osiguranja sebi stalne medijske pažnje na svaki mogući način, našeg sina Aleksandra, starog samo 3,5 godine, namjerno i svakodnevno na društvenim mrežama Facebook i Instagram, izlaže očima javnosti i štetnoj medijskoj pažnji, objavljujući djetetove fotografije, video zapise s djetetom, kao i komentare na ovim društvenim mrežama o djetetu. Ove majčine objave na društvenim mrežama izazivaju dalje prenošenje informacija i komentara o djetetu i njegovih fotografija i video zapisa po elektronskim medijima, nakon čega se ove djetetove fotografije, informacije o njemu i komentari prenose i po ostalim štampanim medijima po cijelom prostoru bivše države”, navodi Popović, a prenosi Tportal.hr.

On je dodao i da je na sve to upozorio i Centar za socijalnu zaštitu, ali reakcije nije bilo.

“Iz kasnijih reakcija Severine Vučković na ovo upozorenje tijela socijalne zaštite, može se zaključiti da je ona mišljenja da je velika zvijezda za koju ne važe pravila i zakoni”, istakao je on i dodao da je uvjeren da Severina na taj način od maloljetnog djeteta stvara javno dobro.

“Poštovana gospodo, moj sin trogodišnji Aleksandar živi u tzv. rijaliti šou tipa “Veliki brat”, u kojem ga nepoznati ljudi svakodnevno prate i komentarišu često na najvulgarniji i zastrašujući način. S tom razlikom što se ovdje ne radi o TV emisiji produciranoj u TV studiju, već se radi o tome da je majka kreator, inicijator i reditelj ovih “nastupa” djeteta, a koji predstavljaju svakodnevno praćenje djetetovog života”, piše u pritužbi.

Bivši vjerenik podsjeća da je i zbog povrede privatnosti djeteta prijavio Severinu, ali da je prijava odbačena. Čudi se, međutim, što Državno tužilaštvo nije reagovalo po službenoj dužnosti.

“Jedino što se može zaključiti iz nepostojanja odgovarajuće sankcije za neko ponašanje jeste ili zaključak da neko ponašanje nije protivpravno ili ono jeste protivpravno. Da li je razlog toga što je Severina Vučković popularna tzv. estradna zvijezda u Hrvatskoj, ili to što je, za razliku od mene, hrvatska državljanka i hrvatske nacionalne pripadnosti, ne mogu tvrditi, ali da osjećam potpunu pasivnost nadležnih hrvatskih tijela u zaštiti mog djeteta, to je apsolutno tačno”, napisao je Popović, i zatražio da nadležna tijela podstaknu sistem socijalne zaštite na reakciju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com