Dejan Peruničić novi šef ANB - Volim Podgoricu

Dejan Peruničić novi šef ANB

Dejan Peruničić novi je šef Agencije za nacionalnu bezbjednost, odlučili su poslanici Skupštine CG aa 44 glasa za, 29 protiv i jednim uzdržanim.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu glasovima vladajuće koalicije, juče je podržao predlog Vlade da Dejan Peruničić bude izabran za direktora ANB.

Prijedlog su podržali poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Bošnjačke stranke, a protiv su bili poslanica SNP Snežana Jonica i nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović, dok predstavnici Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore nijesu prisustvovali sjednici.

Poslanici iz dijela opozicije koji je bio protiv, kazali su da je izbor Peruničića politika kontinuiteta, te da zanči prekid započetih reformi u ovo9j službi.

Koča Pavlović (DF) je rekao da je upravo Peruničić svojevremeno “davao iskaznice kriminalcima i prisluškivao ambasadore u Crnoj Gori”

Peruničić je juče, predstavljajući program rada ANB, kazao da ona danas ima reputaciju male, ali profesionalne i pouzdane i efikasne službe, koja može doprinijeti realizaciji strateških interesa države.

On je poručio da će ANB nastaviti sa reformom u cilju dostizanja potpune kompatibilnosti sa činiocima kolektivnog sistema bezbjednosti.

Peruničić je najavio pažljivu selekciju pri izboru novih službenika pri čemu će, kako je kazao, samo najkompetentniji imati priliku da zasnuju radni odnos u ANB.

On je rekao da će jedna od prioritetnih sfera njegovog angažovanja biti dodatno podizanje nivoa saradnje, prevashodno sa organima i institucijama nadležnim za poslove iz oblasti bezbjednosti i odbrane.

Peruničić je prethodno imenovan za vršioca dužnosti 12. marta na period od pola godine, te bi taj status svakako istekao 12. septembra, kada shodno zakonu ne bi mogao biti produžavan.

On je gotovo cijeli radni vijek proveo u ANB-u, nakon čega se čak i penzionisao, ali je na zahtjev državnog vrha 30. decembra prošle godine vraćen u službu i to kao njen koordinator, jer je prethodni direktor Boro Vučinić tada podnio ostavku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com