Ugašen Radio Jugoslavija - Volim Podgoricu

Ugašen Radio Jugoslavija

Institucija koje u svom imenu nose naziv Jugoslavija ima sve manje. Poslije 79 godina postojanja, Radio Jugoslavija je juče posljednji put emitovala program.

Oproštaj na 12 jezika sa slušaocima na 5 kontinenata. Radio Jugoslavija gasi program i nikome od zaposlenih nije lako.

“Meni se sve čini, da li ljudi koji su odlučivali nijesu znali šta je Radio Jugolsavija, možda su mislili da je to jedna prostorija, hajde ugasimo, okrenimo ključ i to se zatvara. Evo mi danas čekamo da nam kao neke pare daju da bi mogli da dobijemo te radne knjižice i onda svako na svoju stranu“, naveo je Marko Životić – ton majstor s 23 godine iskustva.

Za radio program emitovan na kratkim talasima svuda su imali sluha, međutim, najmanje u Beogradu.

“Naravno da su osjećanja itekako neugodna, kada se gasi jedan, naredne godine bi to bio 80-ogodišnjak sa izuzetnim profesionalnim porencijalom, dobrim potencijalom, sa oko 45 odsto od ukupno 94 radnika, visokoškolaca, onda ne možete imati drugi osećaj osim osjećaj potištenosti. Ja moram reći da se ne možemo pomiriti sa argumentacijom da nije mogao da se nađe izlaz“, izjavio je direktor Radio Jugoslavija Milorad Vujović.

Radio Jugoslavija ugašen je u skladu sa medijskom strategijom, onako kako nalaže Zakon.

Obrazlažući nedavno svoj zakona ministar kulture Ivan tasovac izjavio je da su radio talasi u digitalnoj eri stvar prošlosti. Zatvaranje radija koji je program emitovao 79 godina u Ministarstvu kulture danas nisu komentarisali.

Fotografija za uspomenu i pune ruke posla do kraja posljednjeg radnog dana. Od 1. avgusta na frekvenciji radio Jugoslavije ostaće šum.

(B92)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com