“Nikić” do kraja mjeseca da vrati korito Ribnice u prvobitno stanje - Volim Podgoricu

“Nikić” do kraja mjeseca da vrati korito Ribnice u prvobitno stanje

Krajem mjeseca ističe rok kompaniji ,,Nikić” da korito Ribnice, koje je prethodno betonirala, vrati u prvobitno stanje, poručili su iz PG biroa. Kako saznaje Pobjeda, nadležna gradska inspekcija izdalaje 20. jula rješenje po kojem se kompanija „Nikić“ obavezuje da korito rijeke vrati u stanje u kakvom je bilo prije građevinskog zahvata.

“Glavni grad je preduzeo sve mjere i aktivnosti iz svojih nadležnosti, kako bi zaštitio Ribnicu od svih oblika i pokušaja njene devastacije” saopštili su iz PG biroa.

Inicijative iz civilnog sektora podudarale su se sa aktivnostima koje je glavni grad već preduzeo, piše u saopštenju.

“Bez obzira na to što je inicijativa uslijedila nakon što je glavni grad već sproveo mjere, podržavamo namjeru da se Ribnica zaštiti od mogućih devastiranja i uvažavamo potrebu da svi skupa treba više da radimo na zaštiti životne sredine”, zaključuju iz PG biroa.

Korito Ribnice betonirano je 4. i 5. jula, pa je zbog toga NVO Grin houm podnijela krivičnu prijavu protiv investitora „Nikića“.

Nataša Kovačević iz te NVO ranije je kazala da su protekle sedmice prikupili 1.140 potpisa građana koji traže vraćanje korita u prirodno stanje.

1 komentar

  1. had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com