Presušili Nijagarini vodopadi, mještani SPASAVAJU patke i guske! - Volim Podgoricu

Presušili Nijagarini vodopadi, mještani SPASAVAJU patke i guske!

“Nijagarini vodopadi”, turistička atrakcija u Podgorici, već je više od 20 dana bez vode. Usljed visokih temperatura, koje su tokom jula u Podgorici prelazile 40 stepeni Celzijusa, presušila je rijeka Cijevna.

Nijagarini vodopadi avgust 2015. (Foto RTCG)
Nijagarini vodopadi avgust 2015. (Foto RTCG)

I plaža na “Nijagarinim vodopadima”, koja je tokom ljetnjih mjeseci  prepuna kupača, prazna je, jer nema vode.

Prema riječima mještana Kuća Rakića, naselja u kojem se nalazi “Nijagarin vodopad”, odavno se nije desilo da rijeka Cijevna presuši u julu.

“Obično se to dešavalo poslije 20. avgusta. Usljed velikih suša i visokih temperatura, ove godine se to desilo 16. jula”, kazao je jedan od mještana.

.

u restoranu koji se nalazi uz sami vodopad manje je gostiju zbog nedostatka vode.

“Ljudi dolaze zbog vodopada, ali sada nema vode. U ovo vrijeme je prošle godine bilo kupača na Cijevni, što nije slučaj i ovog avgusta”, kazao je za Anadoliju konobar iz restorana na “Nijagarinim vodopadima”

Čini se da suša najteže pada patkama i guskama. Ove pernate životinje teško podnose nedostatak vode, pa je iz obližnjeg restorana priključeno crijevo za vodu, kako bi se patkama i guskama dopremala voda za piće.

Vodopad Nijagara nalazi se na četiri kilometra od centra Podgorice. Ovo turističko mjesto godišnje posjeti po nekoliko hiljada ljudi.

.

Vodopad je tokom većeg dijela godine bogat vode. Sagrađen prije oko 150 godina, s namjerom da se pokrene vodenica, za mljevenje žita.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com