Privrednici iz Prizrena posjetili Crnu Goru: Biznis forum prilika za jačanje saradnje - Volim Podgoricu

Privrednici iz Prizrena posjetili Crnu Goru: Biznis forum prilika za jačanje saradnje

Predstavnici lokalne uprave grada Prizrena i tamošnjeg Udruženja zanatlija i biznismena, u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore, razgovarali su sa kolegama iz Podgorice i Rožaja o mogućnostima saradnje i učešća crnogorskih preduzetnika na Drugom biznis forumu Prizren 2015. U posjeti Crnoj Gori boravili su Levent Bus, podpredsjednik Grada Prizrena, Afrim Tejeci predsjednik Udruženja zanatlija i biznismena Prizrena i Berhil Šasivari predsjednik Udruzenje za podsticanje privrednog razvoja i očuvanje građevinske tradicije “Sofra”.

prizren1

 

U Glavnom gradu ih je primio šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Vladimir Rajčić i tom prilikom su razgovarali o mogućnostima saradnje dva grada i poslovnih udruženja. Bus je naglasio da će privrednici Kosova podrtžatiu svaku inicijativu koja bude došla iz Crne Gore.

Gosti iz Prizrena pozvali su crnogorske preduzetnike da dođu na Biznis forum, sa naglaskom na turističke radnike koji će, kako su naglasili imati priliku da predstave turističke potencijale Crne Gore velikom broju učesnika.

Poslovni forum Prizrena održan po prvi put prošle godine i  naišao je na veliko interesovanje.

prizren2

 

Gosti iz Prizrena su naglasili da Crna Gora i Kosovo imaju dobre bilateralne odnose ali da ih treba i dalje razvijati i unapređivati.

– Ostvareni su kontakti u ekonomiji, turizmu, zanatstvu  i trgovini i saradnja između dvije zemlje koje imaju dosta zajedničkih projekata i, kao komšijske, prirodno su upućene jedna na drugu, kazala je Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore.

Prizren Business Forum  je prošle godine okupio značajan broj privrednika iz zemalja Zapadnog Balkana, Turske, Njemačke, Češke, Italije itd.

Forum, kako je rečeno,  ima za cilj umrežavanje zemalja Zapadnog Balkana i Turske sa zemljama Evropske unije. I ovogodfišnji Forum okupiće predstavnike biznisa i preduzetništva, civilnog sektora, javnih servisa i medija, i donosioce odluka.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com