Bečić dostavio inicijativu za rušenje Vlade u parlamentu - Volim Podgoricu

Bečić dostavio inicijativu za rušenje Vlade u parlamentu

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić dostavio je Demokratskom frontu DF, Socijalističkoj narodnoj partiji SNP, DEMOS-u, Ujedinjenoj reformskoj akciji URA, Pozitivnoj Crnoj Gori i Klubu nezavisnih poslanika Inicijativu za pokretanje postupka da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore.

“Iz javno saopštenih stavova povodom ove Inicijative shvatili smo da su ispunjeni uslovi predviđeni članom 107 Ustava Crne Gore, kojim se propisuje da je neophodna podrška najmanje 27 poslanika za podnošenje Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

U toj partiji podsjećaju da su iz Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, DEMOS-a, URE i Kluba samostalnih poslanika saopštili da će podržati Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore.

“Saglasno preuzetoj obavezi, predsjednik Demokratske Crne Gore dostavio je pomenutim subjektima, uključujući i Pozitivnu Crnu Goru tekst Prijedloga da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore, kao i tekst Zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine Crne Gore, na kojoj bi se raspravljalo i odlučivalo o naznačenom Predlogu, koje je neophodno potpisati od strane najmanje 27 poslanika u Skupštini Crne Gore kako bi naznačeni akti ušli u skupštinsku procedure”, navedeno je u saopštenju.

Demokrate su predložile opozicionim subjektima da se naredna sjednica Skupštine Crne Gore održi 3. septembra, kao i da se kompletira dokumentacija sa potpisima poslanika i preda Skupštini najkasnije do 18. avgusta.

“Izglasavanjem nepovjerenja stvaraju se pretpostavke za politički dogovor za izbor Vlade, koja bi imala nesporni legitimitet i parlamentarnu podršku za vršenje ustavnih nadležnosti, kao i da obezbijedi uslove za slobodne, demokratske i zakonite izbore u čije rezultate bi svi imali povjerenje”, navode Demokrate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com