MEDVEDEV NALOŽIO: Sankcije i Crnogorcima - Volim Podgoricu

MEDVEDEV NALOŽIO: Sankcije i Crnogorcima

Po nalogu premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva priprema se prijedlog za uvođenje sankcija zemljama članicama Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (Island, Lihtenštajn i Norveška), kao i Crnoj Gori i Albaniji, prenijela je ruska agencija Interfaks.

zamjenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič juče je novinarima u Moskvi saopštio da Rusija planira da na listu zemalja iz kojih je zabranjen uvoz prehrambenih proizvoda stavi države koje su podržale odluku EU da Rusiji budu uvedene sankcije, prenosi Dan.

Agencija Interfaks navela je da je po nalogu Medvedeva zaduženo Ministarstvo poljoprivrede da pripremi paket sankcija protiv država koje su podržale sankcije EU protiv Rusije zbog ukrajinske krize. Među tim državama je i Crna Gora.

Da Vlada Ruske Federacije aktivno razmatra pitanje proširenja embarga na uvoz hrane na sedam zemalja koje su podržale proširenje sankcija EU protiv Rusije, juče je potvrdio i zamjenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič.

Pitanje je pod aktivnim razmatranjem. Osnovni pristup je da svako ko primjenjuje sankcije protiv nas mora da se suoči sa odgovarajućim odgovorom“, rekao je juče Dvorkovič novinarima.

On je naveo da postoje “neke nijanse koje se razmatraju u Vladi”.

Budite strpljivi, uskoro će odluka biti donijeta“, rekao je zamjenik premijera.

Kako je prenijela novinska agencija Interfaks, Ministarstvo poljoprivrede Ruske Federacije analiziralo je stanje trgovine sa pomenutim zemljama i zaključio da je njihovo učešće u ukupnom uvozu hrane u Rusiji oko pet odsto. Registar dobavljača prehrambenih kompanija u Rusiji, prema pisanju ove agencije, uključuje proizvođače mesa, kao i gotovih proizvoda od mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda i ribe, iz država kojima će biti uvedene sankcije.

Evropska unija je u saopštenju od 28. jula navela da su države kandidati za pristup EU, kao što su Crna Gora i Albanija, članice Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu poput Islanda, Lihtenštajna i Norveške, kao i Ukrajina, podržale odluku Savjeta EU da proširi svoje sankcije protiv Rusije do 31. januara 2016. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com