“Titograd u avgustu” 21. i 22. avgusta - Volim Podgoricu

“Titograd u avgustu” 21. i 22. avgusta

Kulturno-zabavna manifestacija “Titograd u avgustu” održaće se na lokaciji kasarne Morača, na dva platoa kod mosta Milenium, 21. i 22. avgusta.

“Ova manifestacija, u organizaciji NVO Muzika, alternativa, kultura, ima za cilj ne samo podsjećanje na neka bolja muzička vremena, već i da sa njima upozna one mlađe generacije”, saopšteni je iz organizacije.

Naime, čitav događaj je “lajv bend” karaktera, gdje će izvođači podsjetiti na neke od najboljih hitova inostranih, ali i domaćih bendova, a biće priređen i bogat program za najmlađe, koji će uživati u školici crtanja, maskenbalu, ali imati i priliku da se takmiče za vrijedne nagrade i slatkiše.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za petak, 21. avgust, sa početkom u 17 časova, kada je na programu predstavljanje i defile oldtajmer vozila, motora i bicikala. Nakon toga, sa početkom u 17 i 30 NVO Sunčev kutak će zajedno sa prisutnim mališanima organizovati školu crtanja, slikanja i bojenja. I termin od 19 i 30 rezervisan je za djecu. Naime, djeca “titogradska” će pjevati pop-rok hitove iz perioda 1960-1990. prošlog vijeka.

Od 21 čas počinje glavni program, i to tribute jednom od najboljih bendova svih vremena, čuvenoj liverpulskoj četvorki – The Beatles, koju će izvoditi odabrana grupa muzičara iz Beograda. Nakon toga slijedi tribute jednom od najuspješnijih bendova na prostorima bivše Jugoslavije – Idolima, za koju je zadužena ekipa iz Podgorice, dok čast da zatvori prvo veče ima nikšićko-podgorička grupa muzičara u posveti legendarnoj Azri.

Drugi dan manifestacije takođe će započeti u 17 časova i to izložbom oldtajmera, uz koju će prigodnu riječ reći poznavaoci i vlasnici ovih rariteta. Poslije izložbe, nekoliko narednih časova će ponovo biti posvećeno djeci. Najprije će najmlađi, ponovo u saradnji sa NVO Sunčev kutak, izrađivati maske za maskenbal koji će uslijediti, da bi već u 18.30 na programu bilo takmičenje djece u vožnji bicikala, koje će biti organizovano na platou.

Glavni program počeće nešto ranije, oko 20 sati, kada će muzičari iz Beograda održati tribute legendarnom Neil Youngu, nakon čega će nas ista skupina podsjetiti na vanvremenske hitove The Rolling Stonesa.

Festival bi bio nepotpun da nema regionalnih bendova te će tako momci iz Podgorice biti zaduženi za tribute Smaku, a nikšićko-podgorička saradnja će iznjedriti najveće hitove Milana Mladenovića i EKV-a.

Manifestaciju su osim muzičara pomogli i Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica, Turistička organizacija Podgorica, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Podgorica, NVO Sunčev kutak, nekoliko podgoričkih firmi, ali i Nikšićko pivo.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com