UMIRE TUŽNA I NAMUČENA: Legendarna Usnija Redžepova moli za pomoć - Volim Podgoricu

UMIRE TUŽNA I NAMUČENA: Legendarna Usnija Redžepova moli za pomoć

Usnija Redžepova, koja već tri godine boluje od raka pluća, od utorka, kad je smještena u Kliničko-bolnički centar u Beogradu, prolazi kroz najgori životni period jer se svakodnevno bori s neizdrživim bolovima.

Ekipa Kurira kontaktirala je sa pevačicom telefonom i ona je rekla da može da ih primi u posjetu.

Jedva priča

Umorna i neutešna, dočekala nas je u bolničkoj postelji, iako se sve vrijeme savijala od bolova i jedva govorila zbog otežanog disanja. Međutim, njena želja za oporavkom je toliko jaka da se i slikala kako bi pokazala ljudima koji se bore za život da ne treba posustati, već se izboriti do kraja.

– Teško je ovo, ne znam kako sama sebi da pomognem, a kamoli neko drugi. Imam podršku porodice, kao i najbližih prijatelja i kolega, ali tu sam gdje sam. Nisam pokušavala da se liječim na privatnim klinikama – teško, ali ponosno izgovara Redžepova, koja se uprkos svemu obradovala našoj posjeti.

Čak je u jednom momentu uspjela da se osmjehne, ali ubrzo su je savladali bolovi. Tražila je vodu. A onda ju je uhvatila panika da je ne ostavimo samu.

– Ne puštajte me, ostanite sa mnom. Umirem! Gotova sam! Borim se koliko mogu, hoću da ozdravim – zavapila je Usnija, ali je opet skupila snagu da nastavi:

– Svakodnevno se mučim s bolovima i teško dišem. Stanje mi se mnogo pogoršalo. Ležim u krevetu, jedva uspijevam da sjedim. Pokušala sam da ustanem kako bih prošetala, ali ne mogu se osloniti na noge. Dosta sam smršala, kao da nisam ja, ljudi me čak i ne prepoznaju. Pijem samo vodu, nemam snage ni da jedem. Uzmem malo „plazmice“, i to je to.

Nakon nekoliko izgovorenih rečenica, Usnija se zakašljala. Zamolila je da joj dodamo kiseonik, pa je malo i dremnula. Imala je želju da još razgovara, pa se trgnula iz kratkog sna.

Treba joj kiseonik

– Mogu ja bez oksigenske terapije, ali kad me mnogo zaboli ili počnem da gubim dah, moram da koristim kiseonik. Lakše mi je kad ima nekog pored mene. Doputovali su brat i snajka iz Skoplja sa mnom, oni najviše brinu o meni. Ipak, posjećuju me i prijatelji, kolege… Kad sam se razboljela, najviše me je obilazila Merima Njegomir, ali u poslednje vrijeme je nema jer vjerovatno ima obaveze. Bile su mi Izvorinka Milošević i Goca Stojićević. Moram reći da sam se s Izvorinkom isplakala kao dijete. I moja Esma mi mnogo pomaže, uz mene je svim srcem – uspjela je sve da nabroji Redžepova, prije nego što ju je ponovo savladao san.

Neophodna pomoć

Žene koje leže s njom u sobi našle su joj se u nevolji, jer pjevačica nema uz sebe osobu koja je zadužena za cjelodnevnu brigu o njoj, a kako saznajemo, ljekari je obilaze tek na svakih pet sati.

– Žao nam je Usnije, muče je bolovi, pomažemo joj koliko možemo, ali samo jedan dan u bolnici s obrocima košta 2.000 dinara. Bilo bi lijepo kad bi se neko od njenih kolega angažovao da joj pomogne – apeluje jedna od žena koja je sa Usnijom u bolnici.

Usniji naglo pozlilo

DRUGA HEMOTERAPIJA ME JE UNIŠTILA!

Redžepova kaže da se njeno stanje pogoršalo nakon poslednje hemoterapije, kad je izgubila i kosu.- Imala sam dvije hemoterapije. Prva je dobro prošla, ali druga me je uništila. Od tad mi je sve krenulo nizbrdo i bukvalno sam izgubila dio sebe. Tad sam ostala i bez svoje kose.

(Izvor:kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com