DRAMA NA LUŠTICI: Grom izazvao požar, i sveštenik gasio sa vatrogascima i mještanima - Volim Podgoricu

DRAMA NA LUŠTICI: Grom izazvao požar, i sveštenik gasio sa vatrogascima i mještanima

Nakon što su do rano jutros pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli” iz Radovića uz pomoć mještana Luštice, gasili veći šumski požar koji je kasno sinoć izbio na poluostrvu Luštica, u reonu brda Obostnik, ekipe gasilaca su ponovo na terenu.

Oko 12.45 ponovo je buknuo požar na istom mjesut, a gašenje otežava jak vjetar.

U DVD “Krtoli” se nadaju da će im pomoći kiša, koju su metereolozi najavili za kasnje poslijepodnevne sate.

U sinoćnjem požaru je gorjela gusta makija i požar se širio prema selu Mrkovi.

“Požar je izazvan udarom groma, a mi smo poziv za pomoć dobili oko 22.45. Već u 23 sata na požarištu su bila 22 pripadnika DVD “Krtoli” sa četiri specijalna vozila, a veliku pomoć u gašenju pružili su nam mještani Luštice, posebno Bato Bogetić koji nam je na raspolaganje stavio tri svoje autocistijerne za dovoz vode. Gašenje vatre otežavao je vjetar, ali smo uspjeli da za oko sat vremena prvo lokalizujemo, a potom i potpuno ugasimo požar. Intervencija je trajala više od četri sata”, kazao je “Vijestima” predsjednik DVD “Krtoli” iz Radovića Stefan Kostić.

On je dodao da je među ljudstvom koje je gasilo požar kod Mrkova, bio i sveštenik Nikola Urdešić, luštički paroh.

“Otac Nikola je član našeg DVD i sinoć se pokazao kao agilan i neustrašiv vatrogasac koji je bez oklijevanja, uskakao i u samo srce požara”, pohvalio je Kostić luštičkog paroha.

Kostić se zahvalio komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Dragu Kordiću koji je sinoć u Radoviće uputio jednu od svojih ekipa sa vatrogasnim vozilom, da dežura u tom dijelu tivatske opštine koje inače, “pokriva” DVD “Krtoli” jer je kompletno raspoloživo ljudstvo tog društva bilo na intervenciji na Obostniku.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com