NAKNADNI KONKURS: Prijave za upis u prvi razred srednje škole počinje danas - Volim Podgoricu

NAKNADNI KONKURS: Prijave za upis u prvi razred srednje škole počinje danas

Prijave za upis u prvi razred srednje škole, na osnovu naknadnog konkursa koji je Ministarstvo prosvjete objavilo 22. jula, za upis 1.885 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015/2016, mogu se podnositi danas, sjutra i preksjutra.

“Broj slobonih mjesta za upis u gimnazijama je 108, u četvorogodišnjim stručnim školama 935, a u trogodišnjim stručnim školama 756”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Navode da je broj upisnih mjesta u školama iz oblasti umjetnosti 86, i to iz oblasti muzičke umjetnosti 79 i likovne umjetnosti sedam.

“Kandidati za upis u I razred treba da dostave: prijavu na Konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole, školi od 17. do 19. avgusta 2015. godine. Rang lista kandidata će biti objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 24. avgusta 2015. godine. Prijava za upis učenika će se podnositi školi 26, 27. i 28. avgusta 2015. godine”, pojasnili su iz resora Predraga Boškovića.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina. Izuzetno, u srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe do 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole.

Polumaturantima za upis u prvi razred srednje škole neće biti potreban Izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom, škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti.

Naknadni konkurs za upis u prvi razred srednje škole je objavjen na sajtu Ministarstva prosvjete.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com