Agencija za elektronske medije: Povećava se broj radio i TV priključaka - Volim Podgoricu

Agencija za elektronske medije: Povećava se broj radio i TV priključaka

Broj priključaka u Crnoj Gori za jun i jul uvećan je za 4.404 ili 2,74 odsto, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije, koja je danas objavila Izvještaj o stanju tržišta usluga distribucije radio i televizijskih programa do krajnjih korisnika.

“U poređenju sa brojem priključaka na kraju maja 2015. bilježi se pozitivan trend u kretanju broja korisnika usluga distribucije radio i TV programa. Ako se pretpostavi da se svi ili najveći dio podataka o priključcima odnosi na korisnike iz kategorije domaćinstava dolazimo do podataka da je u posmatranom periodu 15,36 odstodomaćinstava u Crnoj Gori koristilo samo zemaljski tj. “besplatan“ prijem radio i TV programa. Sa druge strane, ostala domaćinstva su se odlučila za korišćenje jedne od alternativnih platformi za distribuciju radio i TV programa, njih 84,64 odsto”, saopšteno je iz Agencije za elektronske medije.

Međutim, dodaju, tražnja za uslugama distribucije radio i TV programa pokazuje značajne razlike u zavisnosti od toga da li govorimo o sjevernoj, središnjoj ili primorskoj regiji Crne Gore.

“Posmatrano u odnosu na broj domaćinstava, tražnja je najveća u primorskoj regiji, 118,14 odsto. Navedeno znači da je broj priključaka za nezemaljske platforme veći od broja domaćinstava u ovoj regiji. U cilju ispravnog tumačenja navedenog podatka treba imati na umu da se u primorskoj regiji određeni broj priključaka odnosi na priključke u hotelima i ostalim turističkim objektima”, ističu u Agenciji

Slijedi središnja regija sa 85,09 odsto, te sjeverna regija u kojoj 52,31odsto domaćinstava koristi usluge operatora.

“Upoređujući podatke iz jula sa podacima iz maja 2015. godine zaključuje se da se značajan dio rasta broja priključaka nezemaljskih platformi odnosi na primorsku regiju, a da na sjeveru zemlje tek nešto više od polovine stanovništva koristi televiziju uslovnog pristupa”, saopšteno je iz Agencije.

(CdM)

1 komentar

  1. You really make it seem so uncomplicated with your presentation but I find that topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complicated and incredibly broad for me. I am looking forward for your next post, I can try to get the hang up of it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com