MORAČA JE ŽIVNULA: Evo kako je danas bilo - Volim Podgoricu

MORAČA JE ŽIVNULA: Evo kako je danas bilo

U cilju turističke promocije prirodno očuvanog potencijala Podgorice – rijeke Morače i njenih plaža, Turistička organizacija Podgorice i Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada organizovali su manifestaciju „Ajmo na Moraču“, sa željom da vrate Podgoričane na moračke plaže, koje su nekad bile stjecište kupača.

Ova manifestacija počela je danas uz bogat sportsko-rekreativni program, za koji se pobrinuo Sekretarijat za kulturu i sport.

Iako se očekivao veći odziv građana, manifestacija je svojim sadržajem ispunila očekivanja onih koji su se odlučili da današnje poslijepodne provedu na plaži Galeb, na obali rijeke Morače. Posjetioci su najviše uživali u promotivnom veslanju kajaka, dok je bilo i onih koji su se odlučili za kupanje u rijeci.

Dok su jedni uživali u vodi, drugi su se uz Moraču nadmetali u pikadu, šahu, corn-holu, nogotenisu, bacanju kamena s ramena. Takođe, za sve učesnike i posjetioce bilo je organizovano besplatno testiranje fizičkih sposobnosti, mjerenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi.

Učesnici današnje manifestacije imali su priliku da probaju lubenicu ohlađenu u Morači, što je nekada bila praksa građana Podgorice, koji su na taj način uobičavali da se osvježavaju u toku vrelog podgoričkog ljeta.

Direktorica Turističke organizacije Podgorica Tanja Popović je kazala da je Morača lokalitet u centru grada koji zavrjeđuje mnogo veću pažnju.

“Prvo naših sugrađana, a onda i turista koji u sve većem broju posjećuju grad. Mislim da danas svi Podgoričani, koji su ovdje, emotivno doživljavaju povratak na ovu plažu. Vidjeli smo na slikama kako je sve ovo bilo uređeno šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka. Ja se nadam da će ovo u skorijoj budućnosti biti još ljepše i bolje”, kazala je Popović.

Manifestacija “Ajmo na Moraču” biće završena sjutra.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com