Sindikat i Fond sjutra o smanjenju plata ljekara - Volim Podgoricu

Sindikat i Fond sjutra o smanjenju plata ljekara

Sindikat zdravstvenih radnika zakazao je u četvrtak sastanak sa direktorom Fonda zdravstva kako bi se razjasnili razlozi iznenadnog smanjenja julskih plata, pišu Dnevne novine.
Julska plata u domovima zdravlja je iz neobjašnjivih razloga jednom dijelu izabranih ljekara znatno smanjena.

Izvor Dnevnih novina tvrdi da je mogući razlog to što su pojedini ljekari imali veća mjesečna primanja od hirurga.

Ipak, zvanično objašnjenje zašto je i po kojoj metodologiji Fond za zdravstveno osiguranje (FZO) smanjivao zarade biće dato u četvrtak. Naime, sjutra će predstavnici sindikata zdravstvenih radnika sa predstavnicima Fonda održati sastanak na kojem će tražiti objašnjenje za obračunavanje julskih zarada.

“Kolege su odmah zakazale sastanak sa direktorom FZO, Kenanom Hrapovićem u četvrtak. Tražimo objašnjenje, zašto i po kom osnovu je to urađeno s obzirom da se zaista ništa nije dešavalo u pogledu drugačijeg rada, obima rada i mijenjanja Granskog kolektivnog ugovora. Neko kaže da je to bilo diskretno, da nijesu primijetili, neko kaže da im je smanjena više. Zbog čega ta različitost i po kom osnovu? S obzirom da radim u sekundarnom nivou, to kod nas nema, kolege iz primarnog su nas zamolile i zbog toga smo zakazali sastanak”, kazala je predsjednica Sindikata zdravstva, Ljiljana Krivokapić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com