ISPAŠTAĆE STUDENTI: Otpušteni profesori traže poništenje ispita - Volim Podgoricu

ISPAŠTAĆE STUDENTI: Otpušteni profesori traže poništenje ispita

Studenti kojima su predavali profesori Srđan Vukadinović, Bogoljub Šijaković, Mihailo Mijanović i Slavica Perović, koji su krajem protekle studijske godine otpušteni sa Univerziteta Crne Gore UCG, mogli bi da budu poništeni ispiti koje su polagali kod predavača koji su dovedeni kao njihove zamjene.

Profesor Srđan Vukadinović je u izjavi za Dan rekao da će on u septembru od prosvjetne inspekcije tražiti izjašnjenje da li je zakonito da studenti polažu ispite kod lica koja nijesu birana u zvanje i koja im nijesu predavala.

On ističe da je svjestan da će u slučaju poništavanja ispita, što je po njegovoj ocjeni realno očekivati, studenti imati problem jer će ponovo morati da polažu već položeno, ali da će od inicijative odustati samo u slučaju da rektor UCG Radmila Vojvodić Mićunović i predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Duško Bjelica podnesu ostavke.

„Situacija je jasna. Ako je neko mimo zakona dobio otkaz, kao što je to slučaj sa mnom i mojim kolegama, a onda neko umjesto nas ispituje i ocjenjuje naše studente cijela situacija je nezakonita. Znači, studenti nijesu po zakonu položili ispit, ali za to nijesu krivi oni nego menadžment UCG. Stoga , ako je menadžmentu stalo do studenata a ne do fotelja, neka se lijepo povuku sa funkcija i konačno obezbijede zakonit rad na UCG. Profesori koji su dobili otkaze tražiće poništavanje ispita jer su i studenti oštećeni“, saopštio je Vukadinović.

Iz Rektorata UCG je saopšteno da samo studenti mogu podnijeti prigovor.

„Prema Zakonu o visonom obrazovanju i pravilima studiranja na Univerzitetu Crne Gore, samo student ima pravo da uloži prigovor na ocjenu, kao i da podnese zahtjev za njeno poništenje, ukoliko nije zadovoljan rezultatom“, navode u Rektoratu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com