ODBAČENO ZBOG ZATARJELOSTI: Ministarka Vlahović neće odgovarati za plagiranje - Volim Podgoricu

ODBAČENO ZBOG ZATARJELOSTI: Ministarka Vlahović neće odgovarati za plagiranje

Osnovno državno tužilaštvo odbacilo je 21. avgusta krivičnu prijavu koju je u januaru podnijela NVO Centar za građansko obrazovanje (CGO) protiv ministarke nauke Sanje Vlahović.

Tužilac Vukaš Radonjić obavijestio je, kako saznaje Pobjeda, CGO da je nastupila zastarjelost znatno prije podnošenja krivične prijave i saznanja osnovnog državnog tužioca za prijavljeno djelo.

Centar za građansko obrazovanje predao je 23. januara 2015. godine vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću krivičnu prijavu protiv funkcionera barskog DPS-a Milana Babovića i ministarke nauke Sanje Vlahović i još 15 NN lica ,,zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela i prevare“.

Izvršna direktorka CGO Daliborka Uljarević istakla je ocjenu da su ,,ta lica neovlašćeno, iskorišćavajući tuđa autorska djela i stavljajući ih u pravni promet na visokoškolskim ustanovama, pod tuđim imenom, u vidu diplomskih, magistarskih i doktorskih radova, imala namjeru da za sebe i druga lica pribave protivpravnu imovinsku i drugu korist“.

Ministarka Vlahović je, u svojstvu građanina, pružila obavještenja osnovnom državnom tužiocu i dostavila urgenciju državnom tužiocu da se navodi krivične prijave ispitaju, kao i dokazi koje je Vlahović dostavila tužiocu.

Međutim, na osnovu odluke tužioca Radonjića može se zaključiti da krivična prijava CGO zbog neblagovremenosti nije ni mogla biti procesuirana u Tužilaštvu.

(Pobjeda)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com