DISCIPLINSKI POSTUPAK: Policajcima ukradeni pištolji i municija - Volim Podgoricu

DISCIPLINSKI POSTUPAK: Policajcima ukradeni pištolji i municija

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv policajca L.S. iz Bijelog Polja, Đ.M. i S. E. Podgorice i S.A. iz Kotora.

Kako je saopšteno, L. S. je tri dana neopravdano izostao sa posla i postupak je pokrenut zbog teže povrede službene dužnosti Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

“Težu povredu službene dužnosti počinio je L. S. 7. 8. i 9. jula jer je neopravdano izostao sa posla u OGB Bijelo Polje, gdje je po rasporedu rada trebalo da obavlja poslove i zadatke, o čemu je uredno i blagovremeno obaviješten od službenika dežurne službe. Policajac L. S. je i 15, 16. i 17. jula takođe izostao sa posla”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je i da je policajac Đ.M. propustio da vlasniku vozila V.M. izda potvrdu o privremenom oduzimanju vozila. On je postupio suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima.

Nestanak pištolja

Protiv S.E. pokrenut je disciplinski postupak jer službeni pištolj i 15 metaka nije držao zaključane i odvojene u metalnom ormaru ili sefu. Policajac je pištolj i metke čuvao u spavaćoj sobi svoje porodične kuće, odakle su ukradeni.

I protiv njegovog kolege S. A. iz Kotora pokrenut je disciplinski postupak. On, kako se navodi u saopštenju, nije preduzeo mjere na čuvanju i obezbjeđenju od svake zloupotrebe službenog pištolja marke CZ 99, koji je zadužio i 14 metaka kalibra 99 milimetara.

“Nije ih držao zaključane i odvojene u metalnom ormaru i sefu koji se ne može otvoriti alatom uobičajene upotrebe, već ih je ostavio neobezbijeđene i nezaključane u ladici plastične police u spavaćoj sobi, odakle ih je ukrala nepoznata osoba”, navodi se u saopštenju.

(Pobjeda)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com