Specijalni tužilac: Rađenović i Tičić krivi - Volim Podgoricu

Specijalni tužilac: Rađenović i Tičić krivi

Specijalni tužilac Lidija Vukčević u završnoj riječi smatra da je dokazano da su okrivljeni Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić počinili krivična djela, pozivajući se na iskaz Vida Rađenovića.

Advokat Branislav Tapušković ocijenio da se ne može zasnivati sudska odluka na iskazu Vida Rađenovića. Zamjerio je sudu što nije pozvan da svjedoči Rašid Mohamed, a pominje se cifra od 11 miliona eura.

Sudski proces vodi Valentina Pavličić u Višem sudu u Podgorica.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović je optužen da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, kao i Aleksandar Tičić.

Jelica Petričević i Vido Rađenović optuženi su za krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović, kao potpredsjednik Opštine Budva i član Komisije za javnu prodaju opštinskog zemljišta površine preko 27.000 kvadrata u Košljunu i Tičić kao menadžer Opštine Budva i predsjednik te Komisije, u cilju prodaje tog zemljišta već obezbijeđenom, kupcu i pribavljanje protivpravne imovinske koristi omogućili preduzeću “SP Luna” čiji je direktror Vido Rađenović da “pobijedi” na javnoj licitaciji kao javni ponuđač.

Petričević je kao pomoćnik generalnog direktora Prve banke obezbijedila preduzeću “SP Luna” da nezakonito dobije kredit od 1.450.000 eura od čega je okrivljeni Vido R. platio Opštini Budva 1.419.500 eura za  zemlju.

Po uputstvima okrivljenog Lazara Rađenovića, okrivljeni Vido R. je to zemljište preprodao preduzeću čiji je vlasnik Muhamed Borhan Rašid. Novac od razlike u kupoprodajnoj cijeni prisvojili su okrivljeni Lazar Rađenović u iznosu od 350.000 eura i okrivljeni Vido Rađenović u iznosu od 100.000 eura.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com