Demokrate: Glavnom gradu nanijeta šteta od oko dva miliona eura - Volim Podgoricu

Demokrate: Glavnom gradu nanijeta šteta od oko dva miliona eura

Demokratska Crna Gora posjeduje dokumentaciju koja ukazuje da je zaključivanjem ugovora o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta sa investitorima Čelebić i CMC, 29. septembra 2006, Glavnom gradu nanijeta šteta od oko dva miliona eura.

Potpredsjednik Demokrata, Vladimir Martinović, kazao je da je djelovanjem odgovornih lica u Glavnom gradu došlo do protivpravnog oslobađanja obaveze plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnog objekta u zahvatu Urbanističkog projekta INIS “Marko Radović” ukupne neto površine 22,59 hiljada metara kvadratnih.

“Navedenim postupanjem nanijeta je šteta od oko dva miliona eura, koliki je trebao biti prihod Glavnog grada po osnovu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta prilikom izgradnje tržnog centra Delta city, čiji je vlasnik kompanija DELTA iz Beograda”, rekao je Martinović, na danas održanoj konferenciji.

Prema njegovim riječima, kupovinom akcija državnih fondova na berzi preduzeće Čelebić je po izuzetno niskoj cijeni, čak i do sedam odsto od nominalne cijene akcija, postalo 2002. godine vlasnik fabrike INIS “Marko Radović” u Podgorici i pripadajućeg građevinskog zemljišta velike površine u centru grada.

“Novi vlasnik je sredstva u razvoj fabrike uložio na način što je postrojenja fabrike 2004.godine, u cjelosti porušio i uklonio”, dodao je Martinović.

On je kazao, da je prodajom zemljišta površine od oko 42 hiljade metara kvadratnih preduzeću Delta iz Beograda, preduzeće Čelebić ostvarilo višemilionsku korist, na štetu države i Glavnog grada, čije interese u ovom postupku niko nije štitio.

“Iznos naknade za uređivanje gradskog-građevinskog zemljišta, po osnovu izgradnje Tržnog centra nije obračunat, ali je, imajući u vidu položaj lokacije i površinu objekta, kao i druge poznate parametre, evidento da se radi o velikim materijalnim sredstvima u visini od oko dva miliona eura”, rekao je Martinović.

(Mina)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com