Josipa Lisac oduševljena Bedem festom: Moj debi u Nikšiću u izvandrednoj dimenziji - Volim Podgoricu

Josipa Lisac oduševljena Bedem festom: Moj debi u Nikšiću u izvandrednoj dimenziji

Prije balkanske dive Josipe Lisac na glavnoj bini Bedem festa sinoć su nastupili slovenački El Kachon, podgorički Jesenjin, Mikrokozma iz Bijelog Polja i Mr. Albino iz Zagreba.
Nešto iza 22 sata na glavnu binu izašla je kraljica nekonvencionalnog stila i šaranja žanrovima – Josipa Lisac. U neobičnom i avangardnom kostimu, vlasnica hita “Magla“ izašla je pred mnogobrojnu publiku Bedem festa. Dvočasovni nastup dive obuhvatao je izvedbu njenih najvećih hitova. Tokom nastupa više puta je pohvalila kako ambijent tako i Bedem fest.

“Jako mi je drago što sam došla. Eto prvi put, debitovala sam u Nikšiću u jednoj stvarno izvandrednoj dimenziji”.

Domaćin na trećoj večeri bio je lokalni bend Manitou koji je nastupio između glavnih zvijezdi večeri.

Malo pred nastup, prva autorska reggae postava u SFRJ, razgovarala je sa medijima i tim povodom frontmen benda rekao je:

“Prvo, moram da iskažem naše ogromno zadovoljstvo što smo u prilici da ponovo budemo gosti Crne Gore, posebno Nikšića, gdje nijesmo za ovih 29,5 godina postojanja uspjeli da dođemo. Dakle, dugo smo putovali, ali smo došli. Svi naši utisci o današnjem danu su nešto najpozitivnije što mogu da izrazim. Dočekani smo kao drugari i zahvaljujemo se svima što su učinili taj napor da se osjetimo kao kod kuće. Nije često prilika, da smo imali vremena da obiđemo, ali smo danas imali vremena da obiđemo grad. Veoma smo zadovoljni onim što smo vidjeli, a još više zadovoljni činjenicom da ćemo moći da sviramo za naše crnogorske prijatelje večera. Još, moram prizanti svoje najveće zadovoljstvo što ću kročiti nogom na binu, gdje trenutno stoji velikan naše muzike, gospođa Josipa Lisac, prema kojoj gajim najdublje poštovanje.“

Nastupom jednog od najcjenjenijih crnogorskih sastava, kultnog podgoričkog benda Gospoda Glembajevi, završen je program 3. večeri Bedem festa. Ovaj bend u Nikšiću je posljednji put nastupao prije 24 godine.

“U Bedem festu i u Petru Šundiću kao nosiocu ove priče prepoznajemo slobodu, širinu, prijatnost, vrijednosti do kojih mi kao bend držimo. Upravo zato, nakon duže pauze odabrali smo upravo ovaj festival kao mjesto na kome ćemo nastaviti našu priču. Bedem fest je festival koji raste, pa je shodno tome premješten podno zidina, što po našem mišljenju ne mijenja koncept i sve dobro što Bedem fest obilježava. Što se tiče nastupa, ostaje nada u dobro i da ovaj vihor neće biti smetnja nikšićkoj“.

Posljednji dan festivala rezervisan je za Marčela, KKN, Autogeni, Marčelo i druge.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com